Nieuws

Wervingsactie gestart!

Woensdag 25 Februari 2015

Op Basisschool Spaubeek en Catharina Labouré (Beek) is vanmorgen de pilot gestart om met medewerking van kinderen van basisscholen vrijwilligers te werven.
In het kader van het bekroonde project Uit je stulp met wat hulp, in samenwerking met GIPS Spelen & Leren, POVL en de Provincie, worden in dit "nieuwe" netwerk vrijwilligers gezocht in de familie- en kennissenkring van kinderen en hun gezin.

Op beide scholen doen onder enthousiaste begeleiding van directie en leerkrachten zo'n 90 kinderen mee aan de pilot. De kinderen zijn door het projectteam rechtstreeks benaderd en delen hun kennis met hun ouders middels een begeleidende brief.

De kinderen kunnen op een speciaal voor de actie ontworpen briefkaart naam en telefoonnummer van een mogelijk nieuwe vrijwilliger noteren, de kaart opsturen, en GIPS S&L doet de rest! Onze peer counselors (ervaringsdeskundigen) nemen contact op en zoeken met de nieuwe kandidaat-vrijwilliger naar de beste plek voor hem of haar.

Bezoek deze... → Lees meer

Nederland Kantelt

Donderdag 5 Februari 2015

Verandering in de samenleving, iets waar we met z'n allen mee bezig zijn. Er is een beweging ontstaan van mensen die Nederland willen laten kantelen. Ieder op zijn eigen manier maar allemaal anders dan wat nu gangbaar is. Een leuk onderwerp, kijk eens op: http://www.nederlandkantelt.nl

Maatschappelijke Participatie

Dinsdag 20 Januari 2015

de afsluiting van alle projecten in het kader van 'Maatschappelijke Participatie' . Het project van de Stichting Gips 'uit je stulp met wat hulp' werd ook op het podium geroepen, het was een zeer geslaagde dag.

Bezoek bij scouting

Zaterdag 17 Januari 2015

Vandaag met GIPS bij de scouting in Hoensbroek geweest.

Wens

Dinsdag 23 December 2014

Voor iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2015 toegewenst!
Annelies Degenkamp
Peercounselor van Stichting Gips

GIPS S&L op TV in Duitsland

Woensdag 17 December 2014

GIPS S&L is actief in Duitsland. DE WDR heeft daarover een korte impressie gemaakt op het Geschwister-Scholl-Gymnasium. Deze uitzending is te vinden op internet (zie link)

NIEUWSBRIEF GIPS VAN DECEMBER 2014 IS UIT!

Dinsdag 16 December 2014

De nieuwsbrief van GIPS S&L van December 2014 is uit! Met nieuws van over de vrijwilligersprijs 'Meer dan Handen'.

Landelijke vrijwilligersprijs gewonnen door GIPS!!!!

Dinsdag 9 December 2014

Gisteravond hebben we uit handen van minister Plasterk en staatssecretaris van Rijn de Meer dan Handen prijs ontvangen (www.vrijwilligersprijzen.nl) Ons project "Uit je stulp met wat hulp" is beoordeeld als
beste vrijwilligersproject in de categorie landelijk. De kracht van ons project is dat opgeleide vrijwilligers met een beperking nieuwe vrijwilligers enthousiast maken voor vrijwilligerswerk, zodat ook zij kunnen
participeren in samenleving. De meeste vrijwilligers gaan dan ook bij Stichting Gips (www.gips-sl.nl) aan de slag als schoolbezoeker.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Freya Pijnenborg,
tel.: 06-21843861
mail: freya.pijnenborg@gips-sl.nl

GIPS wint eerste prijs 'Meer dan Handen'

Maandag 8 December 2014

Vanavond heeft het project Uit je Stulp met wat Hulp van Gips spelen & leren de eerste prijs gewonnen in de categorie landelijke projecten.

Prijsuitreiking Meer dan handen

Zondag 7 December 2014

Stichting Gips Spelen & Leren is genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2014 in de categorie Landelijke vrijwilligersprojecten! Daarnaast is Annelies Degenkampvoor de VriendenLoterij Passieprijs ook genomineerd!
Morgen worden de winnaars van de Meer dan handen
vrijwilligersprijzen 2014 bekendgemaakt in theater LantarenVenster in Rotterdam.
De prijzen worden uitgereikt door de staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn
en Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
De presentatie van de avond ligt in handen van Astrid Joosten. Maak kennis
met inspirerende projecten en vrijwilligers en geniet van heerlijk eten en van
verrassende acts van de Wëreldbänd.

Pagina 27 van 30

Sponsoren