Nieuws

Symposium MENSWAARDE Stichting GIPS Nieuwsflash!

Maandag 26 Oktober 2015

Tijdens de afsluiting van ons jubileumsymposium wordt de netwerkborrel muzikaal omlijst door onderstaand muzikaal duo.
Francine & Romain (resp. zang en gitaar)
Dit muzikale duo neemt u mee op reis: van Buena Vista Social Club tot gezellige Franse chansons, van zwoele Braziliaanse bossa nova tot Italiaanse meezingers tot swingende jazzy nummers van toen en nu. Ze arrangeren zelf alle nummers op een unieke en warme jazzy manier waarvan u een glimlach op uw gezicht krijgt. Meer informatie op: www.francinerecca.com

GIPS in Duitsland op Fachtagung Inklusion

Vrijdag 23 Oktober 2015

Gips laat zie. Op welke wijze zij een bijdrage levert aan een inklusieve samenleving tijdens de door de Stadteregion Aachen georganiseerde Fachtagung Inklusion.

3 SPREKERS, 3 INSPIRERENDE LEZINGEN! EN MUZIEK ALS TOETJE…

Woensdag 14 Oktober 2015

Rob van Lier, Jan Jutten en Peter Boltersdorf inspireren, confronteren, motiveren! Laat je verrassen!

Op het Symposium MENSWAARDE op 4 november 2015 dragen 3 sprekers op inspirerende wijze bij aan het thema.

Rob van Lier houdt de voordracht: “Tussen waarneming en werkelijkheid”. Kijken begint met betekenisloze prikkels, die door het brein in een fractie van een seconde in herkenbare werkelijkheid worden omgezet. Het brein bedient zich van slimme “trucjes”, maar soms gaat het mis!

Jan Jutten staat als onderwijsmens bekend om zijn bezielende bijdragen aan (school)ontwikkeling en schroomt niet daarbij stevige uitspraken te doen (“De school moet niets, behalve boeien”). Door zijn bijdrage krijgen begrippen als de vijf disciplines, passie en moreel besef, mechanistische vs organische kijk op organisatie een heldere betekenis.

Peter Boltersdorf tenslotte gebruikt een mix van humor en ernst om motivatie, prestatie en persoonlijkheid bij mensen... → Lees meer

Samenwerking met Wonen Limburg

Dinsdag 13 Oktober 2015

GIPS geeft voorlichting bij Wonen Limburg. Via de netwerken van de medewerkers van Wonen Limburg willen we in contact komen met vrijwilligers. Tijdens deze workshop wordt ingegaan op de samenwerking. Vervolgens krijgen de aanwezigen een inspirerend verhaal te horen van Marianne en een les over autisme. Een boeiende avond.

EHBO instructeurs krijgen les van GIPS

Zaterdag 10 Oktober 2015

Realistisch oefenen met Marianne en Suzanne. Wat moet je doen als iemand in een rolstoel onwel wordt. Met deze praktische opgave gingen 84 EHBO instructeurs. Aan de slag. Ze wilt uit de rolstoel dus.....verzin een list. Daarna een blind slachtoffer. Waar moet je daarbij op letten. En natuurlijk wat te doen met de blindegeleidel hond. Allemaal vragen waarop de trainers van GIPS antwoord geven. De reacties van de cursisten: onder de indruk, een eye-opener, dit is pas echt oefenen.

SYMPOSIUM GIPS SPELEN & LEREN OVER MENSWAARDE

Maandag 5 Oktober 2015

Op 4 november organiseert GIPS een symposium met als thema "Menswaarde". De opening wordt gedaan door deputé Marleen van Rijnsbergen (Werk en Welzijn). Voor verdere informatie en aanmelden zie bijgevoegde uitnodiging.

Aanmeldformulier en info symposium MENSWAARDE 25 jaar GIPS op website.

Maandag 28 September 2015

Aanmeldformulier en info symposium MENSWAARDE 25 jaar GIPS op website www.gips-sl.nl

Donatie voor GIPS S&L

Maandag 21 September 2015

GIPS S&L heeft een donatie van €3000,-- gekregen uit handen van de heren J. Meijerink en L. Urlings. Meander organiseert jaarlijks een golf-dag met haar relaties. De opbrengst van dit evenement gaat naar goede doelen. Dit jaar waren er 5 organisaties die een donatie kregen waarvan GIPS er één was. De prijs werd in ontvangst genomen door een van onze schoolbezoekers John Houben (foto) en Hans Diederen. GIPS is enorm verguld met deze donatie die het mogelijk maakt haar activiteiten verder uit te breiden.

Al eens het gastenboek van Stichting GIPS S&L bezocht?

Maandag 24 Augustus 2015

Stichting GIPS Spelen en Leren heeft een nieuwe website met een gastenboek. Iets te melden na een bezoek van GIPS? Laat het ons weten via het gastenboek.
Zie http://www.gips-sl.nl/gastenboek

CHAUFFEURS GEZOCHT

Dinsdag 28 Juli 2015

Wij, Stichting GIPS Spelen & Leren, zoeken chauffeurs (vrijwilligers) voor het vervoeren van onze medewerkers met beperkingen. Je rijdt met onze bussen in Limburg (max. 8 pers) van en naar de scholen en verricht daarbij diverse hand- en spandiensten. Kijk voor meer informatie over onze Stichting op: www.gips-sl.nl

Wat bieden we?
• Opleiding en trainingen indien nodig;
• Professionele begeleiding en ondersteuning;
• Vergoeding van gemaakte onkosten voor de stichting;
• Een leuke sfeer;
• Een uitdagende en veelzijdige functie binnen een enthousiast team;
• Uitstapjes met collega's;
• De kans om jezelf te ontplooien;
• Sociale contacten;

Functie-eisen
• In bezit van rijbewijs B;
• Ervaring in het rijden met een busje of bestelwagen is een pré;
• Minimaal 1 dag per week beschikbaar zijn maar liefst meer.
• Sociale vaardigheden

Onze contactgegevens:
Stichting GIPS Spelen & Leren
Tel: 045- ... → Lees meer

Pagina 24 van 30

Sponsoren