Nieuws

WIE IS HANDIG MET HOUT?

Dinsdag 7 Juli 2015

Wie kan onze mascotte 'Olle' (zie foto) in hout (2D) maken? Op een wat dikker plankje de contouren zo maken dat het een herkenbaar poppetje wordt. De hoogte dient ca. 10-12 cm te worden. Voor details neem contact met ons op door op dit bericht te reageren.

GIPS heeft nieuwe website

Donderdag 2 Juli 2015

GIPS S&L en GIPS T&A hebben hun websites gecombineerd tot één nieuwe site. Makkelijker navigeerbaar en kernachtiger van opzet. Neem eens een kijkje.

GIPS S&L in de Aachener Zeitung

Dinsdag 16 Juni 2015

GIPS S&L krijgt tijdens haar bezoek op de Europaschule in Erkelenz bezoek van een reporter. Resultaat: een mooi artikel in de Aachener Zeitung.

Wij staan op!

Dinsdag 9 Juni 2015

Wij staan op! is een beweging van 10 jongvolwassenen met een beperking.

Deze groep is op 16 mei 2015 een publiekscampagne gestart voor het verbeteren van de positie van mensen met een beperking. Wij staan op! roept de regering op meer haast te maken met de ratificatie van het VN-verdrag voor mensen met een beperking in 2015. De groep brengt onder andere een manifest uit waarin zij het VN-verdrag in concrete eisen hebben omgezet. Zij vragen alle Nederlanders om hun steun te betuigen aan het manifest via de website www.wijstaanop.nl.

Daarnaast zet de groep zich in om een mentaliteitsverandering in Nederland te bewerkstelligen. Ze willen dat er met hen in plaats van over hen wordt gepraat en dat zij niet worden gezien als een aparte groep voor wie van alles in aparte wetten en regelingen moet worden geregeld. Inclusiever denken en doen zien ze als een van de manieren om dat te bereiken.

Voor meer informatie bezoek hun website.

Wethouders Sittard Geleen bezoeken GIPS op school

Vrijdag 5 Juni 2015

Vandaag waren mevr. A. Verblakt en dhr. L. Geilen, wethouders van de gemeente Sittard Geleen te gast bij GIPS op de BS Leyenbroek. De wethouders kwamen kijken hoe GIPS haar projecten uitvoert op basisscholen. GIPS en de gemeente zijn in gesprek over samenwerking en dan is het goed om GIPS-gevoel een keer aan den lijve te ervaren. Wethouders Geilen nam dan ook, onder toeziend oog van collega Verblakt, de kans waar om zelf een keer in de rolstoel te rijden (foto).

GIPS S&L verzorgt Prokkelstages

Donderdag 4 Juni 2015

Vandaag waren Dennis en Huib van de Catharinaschool te gast bij GIPS S&L voor hun Prokkelstage. Er werd hard gewerkt door deze twee prachtige kerels. Dennis op kantoor en Huib is mee geweest naar school. Het was weer een leuke en gezellige happening!

Nieuwsbrief van GIPS is uit!

Woensdag 3 Juni 2015

Spelenderwijs ontdekken kinderen samen met gehandicapten hoe het is een beperking te hebben.
Het resultaat: overwinnen van vooroordelen.

GIPS S&L bij Europa Schule Erkelenz

Woensdag 3 Juni 2015

Leerlingen van de Europa Schule in Erkelenz (D) hebben bezoek gehad van het GIPS project. Het resultaat zijn prachtige werkstukken.

Inclusie op school

Maandag 1 Juni 2015

RWTH/Signges faculteit voor gebarentaal en GIPS S&L hebben een seminar gegeven aan de studenten van de universiteit van Aachen over inclusie op school. De youtube film geeft een aardige impressie van dit seminar.

GIPS concept gepresenteerd bij Euregionale samenwerkingspartners

Donderdag 21 Mei 2015

Op uitnodiging van het Ministerie von Arbeit Integration und Soziales (MAIS) heeft GIPS S&L een presentatie van haar activiteiten gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de Euregionale overheden van België, Luxemburg en Duitsland. Tijdens de bijeenkomst van de High Level Group Inclusion in Mons (B) is de filosofie en werkwijze van GIPS toegelicht. De aanwezigen toonde zich geïnteresseerd. Mogelijkheden voor samenwerking worden verder verkend. MAIS heeft aangegeven in Noord Rhein Westfalen GIPS te willen ondersteunen.

Pagina 25 van 30

Sponsoren