Nieuws

GIPS concept gepresenteerd bij Euregionale samenwerkingspartners

Donderdag 21 Mei 2015

Op uitnodiging van het Ministerie von Arbeit Integration und Soziales (MAIS) heeft GIPS S&L een presentatie van haar activiteiten gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de Euregionale overheden van België, Luxemburg en Duitsland. Tijdens de bijeenkomst van de High Level Group Inclusion in Mons (B) is de filosofie en werkwijze van GIPS toegelicht. De aanwezigen toonde zich geïnteresseerd. Mogelijkheden voor samenwerking worden verder verkend. MAIS heeft aangegeven in Noord Rhein Westfalen GIPS te willen ondersteunen.

Gezocht: vrijwilliger coach/chauffeur

Dinsdag 5 Mei 2015

Wie ziet een uitdaging in het begeleiden van mensen met een beperking bij hun werk op scholen? Halen en brengen is één deel van het werk, onze medewerkers een podium bieden komt echter op de eerste plaats.
Kijk voor meer informate op onze websaite.

Leuk/interessant: Ben jij degene, die het voor elkaar krijgt anderen "in hun kracht te zetten"? Reageer dan meteen!

LimburgLab

Vrijdag 24 April 2015

Gisterenavond bij de voorbereiding geweest voor het LimburgLab 2015. Het was een zeer de moeite waard. Wij zaten bij de flap vrijwilligers

GIPS bij ontruiming Vie Curi Ziekenhuis

Donderdag 16 April 2015

GIPS deed woensdag 15 april mee aan ontruimingsoefening Vie Curi in Venlo. Deze week staat Venlo en andere gemeenten in midden Limburg in het teken van de oefening Waterkracht. Hulpdiensten oefenen wat te doen bij een overstroming. GIPS figureert met haar gehandicapte medewerkers bij diverse oefeningen. Dan wordt oefenen pas echt realistisch! Op de foto is Mieke (Syndroom van Usher) in gesprek met een BHV-er. Tevens deden twee rolstoel gebruikers mee. Op donderdag zijn er oefeningen georganiseerd waarbij grotere groepen burgers opgevangen moeten worden buiten het rampgebied. Ook daar is GIPS met haar mensen bij aanwezig. Thema zoals: afasie, blind met hond, autisme en rolstoelgebruikers, komen aan de orde.

GIPS doet mee met oefening Waterkracht

Donderdag 9 April 2015

Op 15 en 16 april werken mensen van GIPS mee als mystery guest bij de grote oefening "Waterkracht" in Venlo. Een mooi voorbeeld van hoe een maatschappelijke organisatie bij kan dragen aan een belangrijk thema voor hulpdiensten als het gaat om hoogwater en overstroming. Voor het publiek worden ook evenementen georganiseerd (zie flyer).

Het boek Kantelingsalfabet is gelanceerd

Dinsdag 7 April 2015

Op 1 april is het boek 'Kantelingsalfabet' in Utrecht gelanceerd. 100 auteurs, friskijkers, dwarsdenkers, verrollen hun persoonlijk verhaal. Het boek is als e-boek te krijgen (gratis) of te bestellen tegen kostprijs bij BOL.com

“The world will be saved by the western woman”, aldus de Dalai Lama

Vrijdag 20 Maart 2015

Zonder commentaar, gewoon lezen....

Het kantelingsalfabet: letter X van X-factor

Zaterdag 7 Maart 2015

Hier een voorpublicatie over de X-factor, geschreven door Henkjan Smits. De paralellen met de ontwikkelingen waar MO's mee te maken zijn boeiend!

Nieuwsbrief GIPS S&L is weer uit!

Dinsdag 3 Maart 2015

De nieuwsbrief van Stichting GIPS S&L van februari 2015 is uit!

Het kantelingsalfabet letter E van Eigenwijze

Vrijdag 27 Februari 2015

Eigenwijze

Marcel Kolder

Het moment dat het voor mij duidelijk werd dat het allemaal anders zou kunnen, was het moment dat Mayim, mijn gehandicapte dochter, via haar spraakcomputer vertelde: “papa, ik heb je vandaag niet meer nodig, ik kan nu alles zelf, met mijn nieuwe elektrische rolstoel en mijn spraakcomputer. Ik ben niet meer gehandicapt.” En dat terwijl ze, in mijn ogen, ernstig beperkt was. Vanuit haar optiek naar dingen leren kijken was mijn kantelmoment. Al op haar zesde - in 2004 - koos ze bewust voor eigen regie over haar doen en laten.

I am what I am
Acht jaar later keek ik met mijn dochter naar de openingsceremonie van de Paralympics. Shirley Bassey zong I am what I am. Tegelijkertijd werd een reusachtig beeld onthuld van een ‘misvormde’ vrouw, als moderne versie van de armenloze Venus van Milo. Het beeld van beeldhouwer Marc Quinn schreeuwde “ik ben wat ik ben!” Mijn dochter en ik keken elkaar veelbetekenend aan. Nobelprijswi... → Lees meer

Pagina 26 van 30

Sponsoren