Nieuws

GIPS S&L op TV in Duitsland

Woensdag 17 December 2014

GIPS S&L is actief in Duitsland. DE WDR heeft daarover een korte impressie gemaakt op het Geschwister-Scholl-Gymnasium. Deze uitzending is te vinden op internet (zie link)

NIEUWSBRIEF GIPS VAN DECEMBER 2014 IS UIT!

Dinsdag 16 December 2014

De nieuwsbrief van GIPS S&L van December 2014 is uit! Met nieuws van over de vrijwilligersprijs 'Meer dan Handen'.

Landelijke vrijwilligersprijs gewonnen door GIPS!!!!

Dinsdag 9 December 2014

Gisteravond hebben we uit handen van minister Plasterk en staatssecretaris van Rijn de Meer dan Handen prijs ontvangen (www.vrijwilligersprijzen.nl) Ons project "Uit je stulp met wat hulp" is beoordeeld als
beste vrijwilligersproject in de categorie landelijk. De kracht van ons project is dat opgeleide vrijwilligers met een beperking nieuwe vrijwilligers enthousiast maken voor vrijwilligerswerk, zodat ook zij kunnen
participeren in samenleving. De meeste vrijwilligers gaan dan ook bij Stichting Gips (www.gips-sl.nl) aan de slag als schoolbezoeker.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Freya Pijnenborg,
tel.: 06-21843861
mail: freya.pijnenborg@gips-sl.nl

GIPS wint eerste prijs 'Meer dan Handen'

Maandag 8 December 2014

Vanavond heeft het project Uit je Stulp met wat Hulp van Gips spelen & leren de eerste prijs gewonnen in de categorie landelijke projecten.

Prijsuitreiking Meer dan handen

Zondag 7 December 2014

Stichting Gips Spelen & Leren is genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2014 in de categorie Landelijke vrijwilligersprojecten! Daarnaast is Annelies Degenkampvoor de VriendenLoterij Passieprijs ook genomineerd!
Morgen worden de winnaars van de Meer dan handen
vrijwilligersprijzen 2014 bekendgemaakt in theater LantarenVenster in Rotterdam.
De prijzen worden uitgereikt door de staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn
en Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
De presentatie van de avond ligt in handen van Astrid Joosten. Maak kennis
met inspirerende projecten en vrijwilligers en geniet van heerlijk eten en van
verrassende acts van de Wëreldbänd.

SYMPOSIUM GIPS SPELEN & LEREN

Maandag 1 December 2014

In het jubileumjaar 2015 gaat GIPS S&L een symposium organiseren met als thema 'Menswaarde'. Reserveer 4 november 2015 alvast in je agenda.

Stichting GIPS Spelen & Leren zoekt vrijwilligers, dit is vast iets voor U

Zondag 30 November 2014

Mensen met beperkingen leren de jeugd hoe het is gehandicapt te zijn. Dat is nuttig, belangrijk en leuk en daarom iets voor U!
Wie of wat is stichting GIPS Spelen & Leren? Stichting GIPS S&L werkt aan de integratie van gehandicapten in de samenleving. Dit doen wij door kinderen van de basisschool op een speelse manier te laten ervaren wat het is om een beperking te hebben.
Ons team van schoolbezoekers beantwoordt de vele vragen die er bij de kinderen opkomen. Door het contact met onze gehandicapte medewerkers, verdwijnt de schroom en worden drempels afgebroken. Wij laten zien wat wel mogelijk is in plaats van de onmogelijkheden van leven met een beperking. Doet u mee?
Stichting GIPS S&L bestaat al meer dan 24 jaar. Wij komen met ruim 175 vrijwilligers op meer dan 220 scholen in Limburg, Papendrecht, België en in Duitsland.
Stichting GIPS S&L biedt u zinvol vrijwilligerswerk waarbij u als ambassadeur van ruim 12% van de bevolking de jeugd iets kunt leren.

Wij zijn dringen... → Lees meer

Nieuwe nieuwsbrief Stichting GIPS S&L

Maandag 24 November 2014

Er is een nieuwe nieuwsbrief(Editie 17) van Stichting GIPS S&L.

GEZOCHT MEDEGEBRUIK ROLSTOELBUS

Vrijdag 7 November 2014

De stichting GIPS is op zoek naar een rolstoelbusje voor het vervoer van onze vrijwilligers in de regio Noord-Limburg en Zuid-Limburg. Wie weet er een organisatie/vereniging, die in bezit is van een rolstoelbusje en die wij voor en na schooltijden mogen medegebruiken om mensen op de scholen af te zetten.

LKV en GIPS

Woensdag 5 November 2014

Vanmiddag bij LKV Schandelen om te vertellen over Stichting GIPS en de mogelijkheden tot samenwerking

Pagina 28 van 30

Sponsoren