Over GIPS Spelen & Leren
Wanneer je ervoor zorgt dat mensen een reëel beeld hebben van gehandicapten, zal de integratie van mensen met een beperking in de maatschappij beter verlopen. Stichting GIPS S&L (Gehandicapten Informatie Project Scholen Spelen & Leren) werkt aan een juiste beeldvorming over gehandicapten bij kinderen. We richten ons primair op kinderen omdat zij de nieuwe generatie zijn en de jeugd heeft de toekomst.


Voorlichting op basisscholen
Een reële beeldvorming geven aan kinderen over mensen met een beperking bereiken we door kinderen op school te bezoeken. Gehandicapte vrijwilligers laten de kinderen spelenderwijs ervaren hoe het is om een beperking te hebben en geven antwoord op al hun vragen. Wilt u ook dat GIPS voorlichting komt geven op uw basisschool? Wilt u in uw regio ook een GIPS project opzetten of samenwerken?
Onze missie
De missie van Stichting GIPS S&L is de beste voorlichter zijn over lichamelijke handicaps. Ook willen we de integratie van gehandicapten in de samenleving bevorderen door het uitvoeren van voorlichtingsprojecten. Stichting GIPS werkt provinciaal en in de grensgebieden.

Wij zijn een integere, betrouwbare en prettige organisatie die iedere medewerker de mogelijkheid biedt tot zelfontplooiing. De meerwaarde voor onze medewerkers van het werkzaam zijn binnen onze stichting krijgt een nadrukkelijke plaats in de bepaling van onze strategieën en het uitwerken van ons beleid.

Stichting GIPS is een professionele organisatie met bijna 25 jaar ervaring. We hebben succesvolle methodieken ontwikkeld die een juiste beeldvorming over gehandicapten bij mensen realiseren. Hiermee stellen we vooroordelen over gehandicapten bij of nemen ze compleet weg.
Onze visie
Mensen met een beperking zijn allang geen afgezonderde groep meer, maar maken actief deel uit van de samenleving. U komt gehandicapte mensen tegen op uw werk, binnen een vereniging, in de wijk of op straat. Toch worden mensen met een beperking nog vaak vreemd aangekeken, genegeerd of onhandig benaderd.

In een samenleving waarbij inclusie een steeds centraler thema wordt, is het van belang dat vooroordelen en andere drempels tussen mensen onderling geen rol meer spelen. Begrip voor elkaar hebben en voelen dat anders zijn kan én mag, zorgt ervoor dat iedereen zich prettig kan voelen in de samenleving. Zo ontstaat een maatschappij of een omgeving waarin we werkelijk met elkaar kunnen leven.
Helaas is dit echter nog niet altijd vanzelfsprekend.

De overheid hecht al jaren belang aan de integratie van mensen met een beperking in de maatschappij. Stichting GIPS S&L draagt hier op een educatief, speelse wijze aan bij met voorlichtingsprojecten op basisscholen. Wij werken aan integratie van mensen met een beperking in de samenleving en aan een juiste beeldvorming over mensen met een handicap, doordat onze voorlichtingsprojecten worden uitgevoerd door mensen met een beperking.

Onze visie is dat de GIPS voorlichtingsprojecten structureel onderdeel worden van het lesprogramma op basisscholen in Nederland.
Vacatures
Wij, Stichting GIPS Spelen & Leren, zoeken chauffeurs (vrijwilligers) voor het vervoeren van onze medewerkers met beperkingen. Je rijdt met onze bussen in Limburg (max. 8 pers) van en naar de scholen en verricht daarbij diverse hand- en spandiensten. 

Wat bieden we?
• Opleiding en trainingen indien nodig;
• Professionele begeleiding en ondersteuning;
• Vergoeding van gemaakte onkosten voor de stichting;
• Een leuke sfeer;
• Een uitdagende en veelzijdige functie binnen een enthousiast team;
• Uitstapjes met collega's;
• De kans om jezelf te ontplooien;
• Sociale contacten;

Functie-eisen
• In bezit van rijbewijs B;
• Ervaring in het rijden met een busje of bestelwagen is een pré;
• Minimaal 1 dag per week beschikbaar zijn maar liefst meer.
• Sociale vaardigheden

Neem gerust contact met ons op.