Nieuws

Kom jij ook naar de samenspeelmiddag?

Maandag 8 Juli 2024

Heb je altijd al eens in een rolstoel willen rijden, ervaren hoe het is om blind te zijn of je naam willen schrijven in Braille? Dan mag je onze samenspeelmiddag i.s.m. Speeltuinwerk Limburg en stichting het Gehandicapte kind zeker niet missen. Laat je verassen door leuke opdrachten en beleef een gezellige middag. Zien we jou op woensdag 17 juli? Geef je dan snel op en vertel het gerust ook aan je vriendjes en vriendinnetjes.
Locatie Speeltuin ’t Olifantje
Oude Lindestraat 57
6411 EH Heerlen
Tijdstip: 13:00 uur – 15:00 uur.

Stichting SMOL brengt samenleving naar de scholen.

Dinsdag 25 Juni 2024

Het vak ‘Burgerschap’ behoort sinds een paar jaar tot één van de drie basisvaardigheden in het onderwijs. De Stichting Maatschappelijke Organisaties Limburg (SMOL) maakt het vak burgerschap voor docenten gemakkelijker.
Met het project Burgerschap van SMOL komen kinderen in contact met verschillende ‘voorbeelden’ uit de wereld: mensen met een beperking; ouderen; vluchtelingen; enz. De informatie die ze opdoen uit de interviews met de ervaringsdeskundigen is heel waardevol maar wordt nog meer ‘van hunzelf’ als ze het vertalen in een vorm, zoals een tekening, een toneelstukje, of door zelf in de klas het ideale Dorp van de Toekomst te gaan bouwen. Echte levensverhalen komen binnen.
Voor meer informatie en het hele artikel, klik je op de link bij meer informatie.
Wil je, jezelf meteen aanmelden? Dat kan via onderstaande link.

GIPS te gast bij Scouting Limburg.

Vrijdag 14 Juni 2024

Op 7 juni mocht GIPS een workshop verzorgen aan de leiding van Scouting Limburg.
De leiding mocht zelf ervaren hoe het is met een beperking te leven. Ook kregen de cursisten de kans om met onze ervaringsdeskundigen in gesprek te gaan en hen vragen te stellen over hun beperking.
Door deze workshop kreeg de leiding meer begrip voor de kinderen met beperkingen binnen de groepen van Scouting Limburg. Dankjewel Adri, Abdel, Katrien en Peter dat jullie hierbij aanwezig waren.

Maak kennis met onze mensen: Peter Marell.

Vrijdag 7 Juni 2024

Peter Marell is sinds korte tijd actief als chauffeur binnen onze stichting.
Wie is hij en wat heeft hem doen besluiten om voor ons aan de slag te gaan?
Je leest het allemaal in ons nieuwe blog waarin we kennis maken met deze nieuwe enthousiaste vrijwilliger.
Ben je na het lezen van dit verhaal enthousiast geworden en lijkt het jou leuk om als chauffeur aan de slag te gaan?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek
Dit kan via de mail:info@gips-sl.nl of bel naar: (045) 531 20 58
Peters verhaal is te lezen via de link bij Meer informatie.

Jaarverslag 2023.

Vrijdag 31 Mei 2024

Ook in 2023 heeft GIPS Spelen & Leren niet stilgezeten.
Van de voortzetting van mooie samenwerkingen, nieuwe opnames voor ons filmpje over toegankelijkheid
en een vernieuwde website. Het is allemaal terug te vinden in ons jaarverslag.
Klik op de link bij meer informatie om het verslag te lezen.

Loop met meer zekerheid dankzij de slimme stappers van Magnes AG.

Maandag 27 Mei 2024

Dankzij de slimme schoenen van Magnes AG, kunnen mensen met Parkinson weer met meer zekerheid lopen. De stappers genaamd: Nushu X Geeft gebruikers de mogelijkheid om hun loopgedrag te analyseren en te delen met een arts.
Vibraties geven o.a. een waarschuwing af wanneer er vermoeidheid op komt spelen of het risico om te vallen.
Nushu trilt om de stappen van de gebruiker te bevestigen of een ritme aan te geven om te volgen tijdens het lopen.
Wil je de schoenen in actie zien? Bekijk dan bijgevoegde video.

Gezellig lunchen bij Brasserie Abshoven.

Vrijdag 10 Mei 2024

Op 30 april had team Parkstad dinsdag een gezellig teamuitje. Onder het genot van een heerlijke lunch werd er gezellig gekletst. Onze teams organiseren, wanneer er geen activiteiten op de scholen gepland zijn, regelmatig teamuitjes. Het team heeft er weer zin in om na de meivakantie te starten met de activiteiten op de scholen.

Overladen met Post-its.

Vrijdag 3 Mei 2024

Tijdens de afsluiting van ons project op school wordt de vraag gesteld wat leerlingen van het GIPS project vinden. Op deze vraag ontvangen de schoolbezoekers fijne reacties. Ook wordt er regelmatig een reactie achtergelaten in ons gastenboek. Leerlingen van SO/VSO De Pyler bedankte een van onze teams op een hele leuke manier. Ze werden namelijk overladen met Post-its. Iedere leerling schreef voor zichzelf een persoonlijk bedankje tot zowel het bord als de laatste Post-it was gevuld. Wat een mooie manier om het team te bedanken.

Internationale Dag van de Geleidehond.

Woensdag 24 April 2024

Vandaag is het de internationale dag van de blindengeleidehond. Elk jaar op de laatste woensdag van april vindt deze dag plaats. Op deze dag wordt de blindengeleidehond in het zonnetje gezet.
Een blindengeleidehond is ervoor opgeleid om iemand die blind of slechtziend is te helpen in het dagelijks leven. De hond zorgt ervoor dat de blinde of slechtziende veilig over straat kan. Hierdoor kan iemand makkelijker en beter deelnemen aan de maatschappij en is de eigenaar minder afhankelijk van anderen.
Op de foto staan Suzanne en Dhuno. Dhuno is sinds halverwege maart het maatje van Suzanne. Je zult ze zeker vaker samen tegenkomen op ons kantoor in het Sjevemethoes en soms ook tijdens onze activiteiten op de scholen.
Op de foto zitten Suzanne en Dhuno in het gras tijdens hun dagelijkse losloopwandeling waarbij Dhuno lekker kan ontspannen.

‘Anders zijn kan en mag’

Vrijdag 19 April 2024

Abdel is sinds een klein jaar actief bij onze stichting. Hij is een van onze ervaringsdeskundigen met een visuele beperking. Dit is Abdel overkomen. Toch vindt hij het belangrijk om leerlingen van de basisscholen te laten beleven hoe het is om voor even een visuele beperking te hebben. Samen met zijn collega’s die allen een eigen beperking en expertise hebben, doet hij dit wekelijks met veel plezier. Want ‘Anders zijn kan en mag.’
Maak in de rubriek ‘de vrijwilliger’ van het ledenblad ‘Rabo&Co’, kennis met Abdel en kom ook te weten wat voor hem de mooiste ervaring tijdens zijn vrijwilligerswerk is.
Het gehele interview lezen? Bekijk de link achter Meer informatie.

Pagina 1 van 31

Sponsoren