Nieuws

Dringend: chauffeur/begeleider gevraagd!

Donderdag 18 Februari 2016

Dringende oproep!
Stichting GIPS Spelen & Leren brengt en haalt teams naar en van basisscholen. We geven daar op eigen wijze voorlichting aan kinderen over en met mensen met een beperking. Wij hebben dringend behoefte aan chauffeurs/begeleiders, die met onze bussen het vervoer regelen.

Onze chauffeurs hebben een gewoon rijbewijs. Zij hebben feeling voor de omgang met mensen met een beperking. Zij zijn minimaal een dagdeel per week beschikbaar. Wij trainen nieuwe chauffeurs op enkele aspecten van dit bijzondere vervoer.

Bent u geïnteresseerd, of kent u organisaties of mensen die ons kunnen verder helpen? Neem dan contact op met: Miranda Nas (miranda.nas@gips-sl.nl) of Ton Pillich (ton.pillich@gips-sl.nl). U kunt ook bellen: 045-5312058

Wie helpt ons?

HULPMIDDELEN INFOMARKT

Maandag 1 Februari 2016

Ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking zijn vaak slecht op de hoogte van het bestaan van hulpmiddelen die hun levenskwaliteit kunnen verhogen of hen in staat stellen langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Een aantal Limburgse organisaties bieden u graag de gelegenheid om uw kennis op het gebied van hulpmiddelen en ondersteunde technologie uit te breiden. Dat doen ze in een ''Roadshow'' die in maart en april langs 6 locaties in Limburg trekt. Meer informatie leest u in de bijlage.

VRIJWLLIGERS WERVEN EEN ANDERE AANPAK

Dinsdag 19 Januari 2016

GIPS S&L heeft in het afgelopen jaar een nieuwe methodiek ontwikkeld om vrijwilligers te werven. Doel van deze methode is om via andere netwerken mensen te benaderen en mee te laten doen. Dit project met als naam: Uit je Stulp met wat Hulp, heeft zijn vruchten reeds afgeworpen bij GIPS. Deze methode is beschreven in een handig boekje en zo te gebruiken voor andere organisaties. De handleiding is gratis digitaal of als boekje (zo lang de voorraad strekt) te verkrijgen. Ook zijn alle ondersteunende materialen voor iedereen beschikbaar.

SAMEN IN HET WIJKCENTRUM

Maandag 18 Januari 2016

GIPS S&L heeft vanaf dit jaar haar intrek genomen in het wijkcentrum Pietershof in Kerkrade. In dit gebouw zijn ook andere organisaties actief. Zo is er een strijkservice, activiteitenbesteding etc. Omdat het gebouw een openbaar karakter heeft is het plan opgevat om een hoekje te maken voor "Take a Book, Leave a Book". Een boekenkast met boeken komende van een GIPS medewerker, die iedereen mag lenen. Voorwaarde is wel een boek achter te laten uit je eigen collectie. De eerste uitruil acties zijn al geweest. Mooi initiatief en een leuke manier van samen iets doen voor elkaar en de buurt.

De nieuwste nieuwsbrief over Symposium, feest en natuurlijk GIPS.

Maandag 30 November 2015

Hij is er weer de nieuwsbrief van GIPS.
Deze editie gaat over het Symposium, het 25 jaar jubileumfeest en enkele weetjes over GIPS.

Wij hebben verhuisdozen nodig!

Woensdag 25 November 2015

GIPS gaat verhuizen met haar kantoor. Heeft er iemand verhuisdozen te leen voor ons? Graag dan even reageren op dit bericht. Alvast dank!
Hans Diederen

Symposium MENSWAARDE Stichting GIPS Nieuwsflash!

Maandag 26 Oktober 2015

Tijdens de afsluiting van ons jubileumsymposium wordt de netwerkborrel muzikaal omlijst door onderstaand muzikaal duo.
Francine & Romain (resp. zang en gitaar)
Dit muzikale duo neemt u mee op reis: van Buena Vista Social Club tot gezellige Franse chansons, van zwoele Braziliaanse bossa nova tot Italiaanse meezingers tot swingende jazzy nummers van toen en nu. Ze arrangeren zelf alle nummers op een unieke en warme jazzy manier waarvan u een glimlach op uw gezicht krijgt. Meer informatie op: www.francinerecca.com

GIPS in Duitsland op Fachtagung Inklusion

Vrijdag 23 Oktober 2015

Gips laat zie. Op welke wijze zij een bijdrage levert aan een inklusieve samenleving tijdens de door de Stadteregion Aachen georganiseerde Fachtagung Inklusion.

3 SPREKERS, 3 INSPIRERENDE LEZINGEN! EN MUZIEK ALS TOETJE…

Woensdag 14 Oktober 2015

Rob van Lier, Jan Jutten en Peter Boltersdorf inspireren, confronteren, motiveren! Laat je verrassen!

Op het Symposium MENSWAARDE op 4 november 2015 dragen 3 sprekers op inspirerende wijze bij aan het thema.

Rob van Lier houdt de voordracht: “Tussen waarneming en werkelijkheid”. Kijken begint met betekenisloze prikkels, die door het brein in een fractie van een seconde in herkenbare werkelijkheid worden omgezet. Het brein bedient zich van slimme “trucjes”, maar soms gaat het mis!

Jan Jutten staat als onderwijsmens bekend om zijn bezielende bijdragen aan (school)ontwikkeling en schroomt niet daarbij stevige uitspraken te doen (“De school moet niets, behalve boeien”). Door zijn bijdrage krijgen begrippen als de vijf disciplines, passie en moreel besef, mechanistische vs organische kijk op organisatie een heldere betekenis.

Peter Boltersdorf tenslotte gebruikt een mix van humor en ernst om motivatie, prestatie en persoonlijkheid bij mensen... → Lees meer

Samenwerking met Wonen Limburg

Dinsdag 13 Oktober 2015

GIPS geeft voorlichting bij Wonen Limburg. Via de netwerken van de medewerkers van Wonen Limburg willen we in contact komen met vrijwilligers. Tijdens deze workshop wordt ingegaan op de samenwerking. Vervolgens krijgen de aanwezigen een inspirerend verhaal te horen van Marianne en een les over autisme. Een boeiende avond.

Pagina 23 van 30

Sponsoren