Memory maar dan op GIPS zijn manier.
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 3 februari 2021

Op de homepage van de website van GIPS(www.gips-sl.nl) staat al een tijdje een bijzonder spel, een oud welbekend spel namelijk Memory maar dan met een visuele beperking. Opmerking om het spel te starten druk op de spatie balk.
naar boven
Sponsoring BPG SIEBEN Bouw & Afbouwmaterialen.
door Patrick ten Bruggencate - zondag 10 januari 2021

En dan mochten wij net zo voor het einde van 2020 nog een mooie sponsoring ontvangen. BPG SIEBEN Bouw & Afbouwmaterialen gaf ons €100 korting op de helmen die wij bij hen hebben aangeschaft die wij gebruiken bij een van onze spel onderdelen van ons project. Onze vrijwilliger Chris Faessen maakt van deze helmen een soort spriet, waarmee de kinderen kunnen dammen zonder hun handen te gebruiken, om te ervaren hoe het is als je je armen en handen niet kunt gebruiken.
naar boven
Sponsoring gehandicaptenplatform Geleen.
door Patrick ten Bruggencate - zondag 10 januari 2021

December 2020 mochten wij afsluiten met de ontvangst van een heel mooi sponsor bedrag van het gehandicaptenplatform Geleen. Wij ontvingen een bedrag van €900. Onze vrijwilligster Sophie Vrancken-van Spanje mocht de cheque namens het platform overhandigen aan onze directeur Hans Diederen. Wij willen het gehandicapten platform Geleen heel erg bedanken voor deze gift!
naar boven
Cheque Lions Club Kerkrade voor GIPS.
door Patrick ten Bruggencate - dinsdag 10 november 2020

Op donderdag 29 oktober was Hans Diederen, directeur, als afgevaardigde van Stichting GIPS aanwezig bij de boekpresentatie “Wim Steins, 40 jaar beeldend kunstenaar” bij Lions Club Kerkrade. De opbrengst van het boek ging naar twee goede doelen in Kerkrade. Stichting GIPS was een van die goede doelen. Wij ontvingen een cheque van €4000 van Henk Sentjens, president van Lions Club Kerkrade. Wij zijn heel blij met deze donatie die wij gaan gebruiken voor spelmaterialen voor onze teams die werken aan beeldvorming over mensen met een beperking op o.a. basisscholen.
naar boven
Landrat bezoekt team Heinsberg
door Hans Diederen - vrijdag 9 oktober 2020

Het gips-project is door de Landrat dhr. Stephan Pusch op de Städtische Realschule in Geilenkirche. GIPS is reeds jaren Euregionaal actief en ziet met het bezoek van de heer Pusch dat er nu ook serieuze interesse vanuit de politiek getoond wordt. Structurele ondersteuning om de activiteiten uit te breiden worden onderzocht, zo heeft de heer Pusch toegezegd. Een mooie opsteker!
naar boven
Alle Corona protocollen bij elkaar
door Hans Diederen - vrijdag 5 juni 2020

Op zoek naar een Corona protocol, klik dan op bijgevoegde link, hier vind je wat je zoekt.
naar boven
Project Beleef(d)autisme aanwezig op de NVA Autismebeurs
door Heidy Amory - dinsdag 19 november 2019

Afgelopen vrijdag zijn we met Beleef(d) Autisme op de NVA Autismebeurs in Utrecht geweest. Ons Project Beleef(d) Autisme werd enthousiast ontvangen! “Ik herken mezelf”, aldus een leraar met autisme. De stand van Beleef(d) Autisme werd druk bezocht. Belangstellenden op autismegebied (ouders, exposanten, leerkrachten, en meer) haalden informatie op en ondervonden de beleving van de pilot middels de VR-bril. De reacties waren lovend, enthousiast, en positief-kritisch. Zelfs qua doelstelling verwante exposanten uitten hun belangstelling, er werden contacten gelegd voor allianties in doorontwikkeling en gebruik van de simulatie. "We zijn nog gemotiveerder om de beleving verder te ontwikkelen!” #autisme #ervaarhetzelf
naar boven
Open training rolstoelbasketbal
door Hans Diederen - dinsdag 19 november 2019

Basketballen kan iedereen! Daarom organiseren we een clinic basketbal voor mensen met een verstandelijke beperking en een clinic rolstoelbasketbal voor mensen met een lichamelijke beperking. Houd je van bal- en teamsporten? Heb je een blessure of beperking waardoor je niet staand kan basketballen? Of ben je benieuwd naar (rolstoel)basketbal? Staat plezier en gezelligheid voorop? Kom dan eens (rolstoel)basketbal uitproberen! Op woensdag 27 november van 14.00-16.00 organiseren het Trainingscentrum Aangepast Sporten (TAS), de Haamen en Iedereen Kan Sporten (IKS) Westelijke Mijnstreek en Adelante in samenwerking met B.C. Kimbria en Rob Peeters een clinic G-basketbal en rolstoelbasketbal. Deze zal plaatsvinden in de sportzaal van Sportlandgoed de Haamen. Sportrolstoelen kunnen geleend worden, indien nodig geef dit even aan bij aanmelding! Contactpersoon: Natasje ter Veer
naar boven
GIPS was aanwezig op het DRONGO talenfestival; presentatie van de virtual reality beleving van ons project Beleef(d)Autisme
door Heidy Amory - zondag 27 oktober 2019

Afgelopen zaterdag waren we aanwezig op het DRONGO talenfestival; Een deelnemer aan de VR-beleving had tranen in haar ogen. Dit was zoals zij de lagereschooltijd heeft meegemaakt. Haar dochter die ook de Virual Reality simulatie mocht beleven was onder de indruk van hetgeen haar moeder met ass ondergaat. En dat is precies wat wij beogen met ons project Beleef(d)autisme, zelf ervaren hoe het is om met verschillende beperkingen te leven. Begrip, rust en minder frustratie, dat is wat wij mensen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) gunnen. We zijn ook erg blij met de input die we tijdens de plenaire workshop mochten ontvangen. Het was een geslaagde dag, wij gaan weer verder met het ontwikkelen van de lesmodules en houden jullie op de hoogte :) #autisme #beleefhetzelf
naar boven
Belee(d)autisme aanwezig op DRONGO talenfestival.
door Heidy Amory - zaterdag 19 oktober 2019

Hoe beleeft een leerling met autisme sociaal contact met leerkrachten? Welke communicatieve uitdagingen kunnen wederzijds optreden? Stichting GIPS Spelen & Leren ontwikkelt in nauwe samenwerking met het Lectoraat Levensloopbegeleiding bij autisme (HAN) en het Virtual Reality Lab Nijmegen een belevingsapp + scholingspakket. Prachtige tools voor iedereen die kinderen met autisme “passend onderwijs” aan wil bieden! Je kunt de virtuele belevingsapp nu zelf ervaren. Je zult “zien”: vaak zijn het kleine aanpassingen in aanpak die contact tussen kind en leerkracht aanzienlijk verbeteren. Kom naar ons Lab Beleef(d) Autisme, help ons om met jouw feedback de beleving nog beter te maken.
naar boven

Pagina 1 van 16
1
2
3
4
5
16
Volgende