Rijopleiding voor nieuwe chauffeurs.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 15 september 2023

Onlangs kregen onze nieuwe chauffeurs en degene die dat nog tegoed hadden, een rijopleiding van rijschool Wischmann. Zodat ze goed werden klaargestoomd voor het nieuwe schooljaar om onze ervaringsdeskundigen op een veilige manier, van en naar school kunnen vervoeren. Wij bedanken rijschool Wischmann voor de goede cursus. Wij wensen onze chauffeurs vele veilige kilometers en veel plezier met hun teams. Toi-toi-toi.
naar boven
Een samenspeelmiddag voor iedereen.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 8 september 2023

Wat gebeurt er als je verschillende organisaties bij elkaar brengt? Dan ontstaan er mooie dingen. Kijk vandaag met ons terug op de samenspeelmiddag die op zaterdag 26 augustus plaats heeft gevonden. In samenwerking met: Natuurspeeltuin De Mergelhoof, Maastricht Vitale Stad, Stichting het Gehandicapte Kind, Trajekt Home-Start 043, JOGG-Teamfit en Speeltuinwerk Limburg. Ieder van deze organisaties heeft op een eigen manier bijgedragen om deze middag tot een succes te maken. Een dag waar iedereen heeft kunnen samenspelen. Ook bedanken wij onze chauffeur Peter voor het maken van de foto’s.
naar boven
Heb je een beperking? Dit is iets voor jou!
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 1 september 2023


Heb jij een beperking? Dan is dit iets voor jou! Benieuwd wat je van ons kunt verwachten? Bekijk dan de video via onderstaande Youtube link. Wanneer mogen wij jou verwelkomen? https://youtu.be/DgwcQ6PZvEg
naar boven
Onze bussen gespot.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 25 augustus 2023

Via allerlei platformen proberen we steeds meer naamsbekendheid te geven aan GIPS Spelen & Leren. Onze bussen hebben hier ook een belangrijk aandeel in. Onlangs werden drie bussen gespot door de schoonmoeder van Saskia Boer, tijdens een overnachting in Kerkrade. Fijn dat we worden gezien.
naar boven
Week van de Assistentiehond.
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 9 augustus 2023

Deze week is het de internationale week van de assistentiehond #IADW van 6 tot 12 augustus. In deze week wordt de assistentiehond in het zonnetje gezet vanwege zijn tomeloze inzet en wordt aandacht besteed aan wet- en regelgeving rondom assistentiehonden. Op de foto staat Katrien met haar blindengeleidehond Usmay. Katrien en Usmay bezoeken wekelijks samen scholen om kinderen van groep 7 en 8 te laten ervaren hoe het is met een beperking te leven. Dankzij Usmay heeft Katrien haar zelfstandigheid teruggekregen.
naar boven
Reacties uit het gastenboek.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 4 augustus 2023

Wanneer leerlingen deel hebben genomen aan ons project wordt er regelmatig een reactie achtergelaten in ons gastenboek. Zie hier een kleine greep uit deze reacties. Meer reacties lezen? Bezoek dan de volgende link: https://gips-sl.nl/gastenboek Eerst had ik een heel ander inzicht van iemand met een beperking. maar toen ik in een rolstoel moest gaan rijden, of een soort bril moest op doen en nog veel meer dingen, dacht ik echt van: dit is echt lastig, en nu snap ik hoe het is om een beperking te hebben. verder waren de levensverhalen van de mensen die ons les gaven heel interessant. het ging ook veel te snel, superleuk! -Maxim Ik vond het heel leuk en ze zijn ook helemaal niet zielig en ze zijn ook hele leuke mensen en ik vond de veters strikken met een hand heel erg moeilijk en ik vond het wel jammer dat Martijn ziek was sommige opdrachten waren heel moeilijk zoals die van Jhon maar sommige zoals die van Ien was wel makkelijk en ik hoop dat de andere klassen ik veel plezier d ... → Lees meer
naar boven
Fris en fruitig.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 28 juli 2023

De vakantie is inmiddels begonnen en sommige teams maken van deze gelegenheid gebruik om de spelmaterialen te voorzien van een goede poetsbeurt. Zo zijn zowel de medewerkers als de spelmaterialen fris en fruitig.
naar boven
De Buddyrace gaat door!
door Patrick ten Bruggencate - maandag 24 juli 2023

GOED NIEUWS!! Onze mooie samenwerking met Jong Nederland Limburg gaat door. In het najaar wordt ons BuddyRace project hervat en krijgen nog meer groepen van Jong Nederland de kans om deze leuke avond mee te maken. Ervaar op een speelse manier hoe het is om met een beperking te leven. Wij komen naar jullie groepen toe met zeven verschillende onderdelen, inclusief materialen en begeleiding. Gaat jouw groep de strijd aan? Dan zien we je graag in het najaar tijdens een van onze bezoeken waarin je zult ontdekken, dat anders zijn geen probleem is. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Jong Nederland Limburg. Ons BuddyRace project is gratis aan te vragen via PION. Deze foto’s zijn genomen tijdens ons bezoek aan Jong Nederland Neeritter.
naar boven
Bewustwordingstraining aan de gemeente Kerkrade.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 13 juli 2023

Deze woensdagmiddag kijken we terug op de bewustwordingstraining aan de gemeente Kerkrade. Op de foto zie je hoe onze ervaringsdeskundige Anke het rolstoel rijden begeleidt. Een taak die haar op het lijf is geschreven wegens haar ervaring als rolstoelgebruiker. Anke, bedankt dat je hierbij aanwezig was. Ook dank aan Yolanda, Angelique en chauffeur Hub die er ook namens GIPS bij waren en het ook tot een succes hebben gemaakt. Deze training vond plaats op vrijdag 21 juni.
naar boven
De wereld met de obstakels van een ander.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 7 juli 2023

Ondanks droeg Stichting GIPS in samenwerking met de gemeente Kerkrade en Euriade, haar steentje bij aan het Jeugd in Dialoog project. Tijdens een actieve middag op maandag 12 juni ervaarden jongeren van allerlei landen en culturen, hoe het is om met een handicap te moeten dealen. Deze workshop werd verzorgd door onze mensen en hoewel vele wekelijks voor de klas staan, stapte ze tijdens deze activiteit uit hun comfortzone. Maar na enkele minuten bezig te zijn geweest en het ijs echt was gebroken, beleefden iedereen een ontzettend leuke middag. Onze gasten ervaarden de wereld met de obstakels van een ander. En onze medewerkers hebben hun kennis laten maken met de mens achter de beperking. Bij de uitreiking van de Martin Buber prijs waren onze medewerkers van harte welkom.
naar boven

Pagina 1 van 27
1
2
3
4
5
27
Volgende