Familie ondersteuning
door Hans Diederen - maandag 30 augustus 2021

Meestal richten zich de zorg in eerste instantie op de patiënt. Maar laten we niet vergeten dat de familie ook vaak meegezogen wordt bij het helpen en ondersteunen van een partner die psychische problemen of een verslaving heeft. Dat kan ook tot vragen leiden waarbij het fijn zou zijn als er een luisterend oor is of iemand die kan adviseren. Maak dan eens gebruik van het familiespreekuur. Dit kan zonder verwijzing en is gratis. Dit initiatief wordt ondersteund door Mondriaan. Voor meer informatie zie de bijgevoegde folder.
naar boven
GIPS bezoekt, na lange tijd BSO De Doorkijk.
door Patrick ten Bruggencate - zaterdag 28 augustus 2021

Dinsdag 17 augustus, was Gips Spelen en Leren te gast bij de BSO van De Doorkijk! Voor vele van ons was dit de eerste schoolactiviteit, sinds het begin van de pandemie! Iedereen stond daarom ook te popelen om te mogen beginnen. En met ons natuurlijk ook de jongens en meisjes. En wat was het een leuke middag. We hebben ze van alles laten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan het rijden in een rolstoel, Voeldomino, lopen met een taststok (blindenstok) en het Dovenkwartet. Na deze activiteiten kregen de jongens en meisjes nog een demonstratie te zien van Suzanne. Samen met haar trouwe viervoeter Yelte liet ze zien, wat haar blindengeleidehond allemaal kan! Kortom... Het was een hele leuke middag en ook niet onbelangrijk om te vermelden is dat wij, de schoolbezoekers van Spelen en Leren, het ook nog niet verleerd zijn! Op de foto zie je een kleine impressie van alle activiteiten. Linksboven rolstoel rijden, Rechtsboven blindenstok lopen, daaronder, Dovenkwartet, linksonder, Voeldomino en daar ... → Lees meer
naar boven
Inzet ervaringsdeskundigheid bij lokale uitrol VN-verdrag Handicap
door Hans Diederen - maandag 23 augustus 2021

In 2016 werd in Nederland het VN-verdrag Handicap geratificeerd. Sinds die tijd zijn er diverse initiatieven gestart om invulling te geven aan dit verdrag. Toch is het voor mensen met een beperking of handicap vaak niet mogelijk om volledig mee te kunnen doen in de samenleving. De inzet van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid, onder andere door de VN-ambassadeurs, kan gemeenten in de uitvoering van het VN-verdrag helpen. Movisie start in september een uitvraag onder ervaringsdeskundigen om erachter te komen hoe de inzet van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid nog beter kan. Is dit iets waar je aan mee wilt doen, klik dan op de informatie link en geef je op.
naar boven
Paralympische Spelen.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 19 augustus 2021

Over iets minder dan een week, beginnen op dinsdag 24 augustus de Paralympische Spelen. Dit zijn de Olympische Spelen voor mensen met een handicap. Het is bijzonder om te vermelden dat er dit jaar in vergelijking met andere jaren, meer aandacht aan zal worden besteed. Zo is er vanaf 24 augustus elke dag aansluitend een Paralympisch Journaal op NPO 1 te zien. Hier zullen de opmerkelijkste prestaties van die betreffende dag te zien zijn. Dit journaal zal 7 minuten duren. NPO 2 zal na Nieuwsuur dagelijks van een half uurtje uitzenden. met als vaste studiogasten Jiske Griffioen, Marc van de Kuilen en Simon Boer. Daarnaast zijn er dagelijks gesprekken met Suse van Kleef in Tokio en maken verslaggevers Robbert de Rijk en Edwin Peek bijdragen vanuit de Japanse hoofdstad. Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om de sporters van het Nederlands team te volgen via de NOS livestreams. Het Nederlands olympisch team wordt dit jaar vertegenwoordigt door 42 vrouwelijke en 31 mannelijke atleten. De ... → Lees meer
naar boven
Activiteiten voor GIPS-MEDEWERKERS in Corona tijd.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 13 augustus 2021

Ondanks dat onze activiteiten op school lang stil hebben gelegen, hebben we onze medewerkers toch van alles aangeboden. Denk hierbij aan online koffieuurtjes om toch op een veilige manier met elkaar te communiceren. Maar hier stopte het niet bij. Medewerkers hebben ook de mogelijkheid gehad om deel te nemen aan een Mindfulness cursus. Maar wat houdt dit nou precies in? Door mindfulness te beoefenen wordt het mogelijk de werkelijkheid te aanvaarden en bewust aandacht te geven aan jezelf en alles om je heen. Leven in het moment. Door het bewust worden en loslaten van automatismen en oordelen, is het mogelijk innerlijke kalmte en rust te bereiken. Met behulp van onze collega, Ilja Aussems konden onze medewerkers deze bijzondere cursus ervaren. Voor 8 lessen werd er online tijd vrijgemaakt voor deze cursus. Wel was van belang, dat deelnemers de tijd namen, om ook in hun vrije tijd te oefenen. 30-60 minuten per dag. Minmindfulness is echter ook niet iets waar je zomaar even in kunt stappen ... → Lees meer
naar boven
Week van de assistentiehond.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 5 augustus 2021

Deze week zetten we de assistentiehond eens extra in het zonnetje. Dankzij deze trouwe viervoeter krijgen mensen met een handicap hun zelfstandigheid terug. Ze zijn er in allerlei soorten met ieder zo hun eigen expertise.. Zo begeleid een blinde geleiden hond iemand die blind of slechtziend is, veilig van A naar B. Of zo helpt een hulphond met allerlei taken in het huishouden. Denk bijvoorbeeld aan de was. Maar, Dit kameraadje is er niet alleen voor de praktische zaken. Deze toppers zijn nog veel meer dingen toe te vertrouwen. Stel je voor dat je vaker last hebt van epileptische aanvallen. Dan kun je erop vertrouwen dat deze trouwe vriend je op tijd waarschuwt en je, jezelf niet bezeert. Of als je een traumatische ervaring hebt meegemaakt en regelmatig last hebt van nachtmerries. Vrees dan niet en vertrouw op deze loyale vriend. De waarde van deze honden is in niet genoeg woorden te beschrijven. En daarom verdienen ze deze week ook net iets meer aandacht! Heb jij nog een leuke foto ... → Lees meer
naar boven
GIPS kan na de grote vakantie weer aan de slag op basisscholen(mits COVID geen roet in het eten gooit).
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 9 juli 2021

De afgelopen weken is een aantal van onze collega’s druk aan het bellen geweest naar de verschillende basisscholen om de openstaande offertes te bevestigen. Dat heeft geleid tot een resultaat waar wij trots op zijn. Onze teams krijgen volgend schooljaar een goed gevulde planning. Vanaf september kunnen onze teams weer vaak op pad om kinderen te leren hoe het is met een beperking te leven. Om ons bel team te bedanken, kreeg iedereen die gebeld heeft een cadeautje, dit kaarsenhoudertje met bijbehorende kaarsjes.
naar boven
Klaar voor de start
door Hans Diederen - dinsdag 6 juli 2021

Door corona zijn de activiteiten van GIPS S&L op scholen volledig stil komen te liggen. Een verloren jaar? Nou dat ook weer niet. We hebben niet stil gezeten en onze spelmaterialen eens flink onderhanden genomen. Nieuwe spullen, nieuwe look and feel dus wij zijn er klaar voor. De planning voor het volgende schooljaar zit al vol, ook de scholen hebben er weer zin in. Nu maar hopen dat we niet weer een lock down krijgen.
naar boven
Memory maar dan op GIPS zijn manier.
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 3 februari 2021

Op de homepage van de website van GIPS(www.gips-sl.nl) staat al een tijdje een bijzonder spel, een oud welbekend spel namelijk Memory maar dan met een visuele beperking. Opmerking om het spel te starten druk op de spatie balk.
naar boven
Sponsoring BPG SIEBEN Bouw & Afbouwmaterialen.
door Patrick ten Bruggencate - zondag 10 januari 2021

En dan mochten wij net zo voor het einde van 2020 nog een mooie sponsoring ontvangen. BPG SIEBEN Bouw & Afbouwmaterialen gaf ons €100 korting op de helmen die wij bij hen hebben aangeschaft die wij gebruiken bij een van onze spel onderdelen van ons project. Onze vrijwilliger Chris Faessen maakt van deze helmen een soort spriet, waarmee de kinderen kunnen dammen zonder hun handen te gebruiken, om te ervaren hoe het is als je je armen en handen niet kunt gebruiken.
naar boven

Pagina 1 van 16
1
2
3
4
5
16
Volgende