Heropstart Buddyrace.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 23 juni 2022

Binnenkort gaat dan eindelijk de Buddyrace weer van start. Het project dat wij in samenwerking met Jong Nederland hebben ontwikkeld, zal vanaf oktober verschillende groepen gaan bezoeken. Medewerkers van onze stichting zullen deze avond een speciaal parcours begeleiden waarin jongeren een aantal uiteenlopende opdrachten uitvoeren. Ter plaatse zal er worden gezorgd voor koffie of thee en broodjes. Het project duurt iedere keer om en nabij drie uur en vindt plaats in de avond. Lijkt het jou leuk om naast de gebruikelijke schoolbezoeken iets nieuws te proberen? Meld je dan aan bij Suzanne of Debby op uiterlijk vrijdag 1 juli! Zien we je daar?
naar boven
Training aan de groenvoorziening Kerkrade.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 16 juni 2022

Op dinsdag 7 juni gaven wij in samenwerking met de gemeente Kerkrade een training om bewustwording te creëren. De dames & heren van de groenvoorziening liepen door weer en wind met rollators, blindenstokken en waande zich een weg met rolstoelen door smalle paadjes. Dit zijn uitdagingen die mensen met een handicap dagelijks moeten overwinnen. Bij afloop kregen medewerkers Suzanne, Jean en Dennis mooie reacties te horen en is er meer begrip gekweekt. Waardoor hopelijk meer mensen met een handicap niet onnodig van de stoep af hoeven te gaan om hinderend groen te vermijden. Dit was leuk om te doen en de weersomstandigheid deed geen afbraak aan de gezellige sfeer.
naar boven
Pilot opdracht basisschool ’t Kirkeveldsje.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 9 juni 2022

Een tijdje geleden hebben we leerlingen van basisschool 't Kirkeveldsje benaderd om mee te doen aan een pilot opdracht. Leerlingen kregen de taak om oplossingen te verzinnen voor problemen waar mensen met een handicap tegenaan lopen. Deze oplossingen mochten zo creatief, gek of onuitvoerbaar zijn. Hier kwamen de leukste ideeën uit voort. Zo bedachten ze oplossingen voor mensen in een rolstoel, maar ook voor mensen die slecht ter been zijn en op elleboogkrukken lopen of voor blinde mensen. Het idee is om dit na de zomervakantie toe te passen op meerdere basisscholen en zo meer naamsbekendheid te creëren voor onze organisatie. Basisschoolklassen met de leukste ideeën winnen een leuke prijs! De resultaten van deze opdracht hebben we gebundeld in een korte video. Deze video is terug te vinden op ons nieuwe blog via: https://gips-sl.blogspot.com/ (zie ook de meer informatie link) Laat ons hieronder vooral even weten wat jullie hiervan vinden.
naar boven
Wij zijn live.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 2 juni 2022

Vandaag is dan eindelijk ons nieuwe blog: Gips Spelen & Leren Meedoen is winnen gelanceerd. Via dit blog willen we o.a. positieve initiatieven en verhalen rondom mensen met een handicap in de belangstelling zetten. En zo ook meer naamsbekendheid voor onze organisatie creëren. Met dit eerste artikel besteden we aandacht aan kinderboekenschrijver Paul van Loon en zijn boek: Griezelwielen. Benieuwd geworden? Neem dan vooral eens een kijkje. Ons blog is te vinden via de volgende link: https://gips-sl.blogspot.com/ Zie ook de meer informatie link.
naar boven
Een restaurant vol jubilarissen.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 26 mei 2022

Door het hele gedoe rondom het Coronavirus hebben heel veel jubilarissen, lang op dit moment moeten wachten. Deze kanjers zijn alweer 10 jaar actief binnen onze stichting. Natuurlijk konden we dit niet zomaar voorbij laten gaan. Nu het weer mogelijk is waren Petra, Frans, Leen, Korneel en Liesbeth: alsnog uitgenodigd om dit bijzondere moment te vieren. En wat was het gezellig. Het restaurant was gevuld met jubilarissen en hun teamleden, die zich iedere week weer met hart en ziel inzetten waar Spelen en Leren voor staat. Een voor een kregen ze daarom ook allemaal het welverdiende Gips Speldje uitgereikt door Hans Diederen. Iedereen van harte gefeliciteerd en wij hopen dat we jullie nog lang bij onze stichting mogen verwelkomen. Op de collage zie je hoe iedereen geniet van deze lunch en trots het speldje in ontvangst nemen.
naar boven
Administratieve kracht gezocht (vrijwilligersfunctie)
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 19 mei 2022

Gips Spelen en Leren is dringend opzoek naar een administratieve kracht voor 1 ochtend per week. Het betreft hier een vrijwilligersfunctie. Ben jij degene die ons team komt versterken? Neem dan bij interesse contact op voor een vrijblijvend informatief gesprek met Suzanne Stevens: 045-5312058 of mail naar: info@gips-sl.nl
naar boven
Suzanne: “ik richt me op wat ik wél kan”
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 12 mei 2022

Iedereen die werkzaam is bij onze organisatie is wel bekend met onze Suzanne. Ze zet zich al jaren met hart en ziel in voor Spelen en Leren en inmiddels kunnen we niet meer zonder haar. Tijdens dit leuke interview wordt de focus gelegd op wat er wel nog mogelijk is, ondanks haar visuele beperking. Zo is ze al sinds 2007 werkzaam als Backoffice manager op ons kantoor, heeft ze een ijzersterk geheugen, zingt in een coverband, kookt ze en is ze getrouwd. Ondanks dat het leven met een visuele beperking niet altijd even makkelijk is, probeert ze zo onafhankelijk mogelijk te zijn. Dit lukt met veel dank aan haar blindengeleidehond Yelte. Waar ze een onafscheidelijke band mee heeft opgebouwd. Het interview is geschreven door Sylvia Beugelsdijk werkzaam bij SharePower. Lees het hele interview via onderstaande link.
naar boven
Update: Naar de speeltuin met een Handicap?
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 5 mei 2022

Update! Yes, er is een datum bekend voor onze activiteit in samenwerking met Speeltuinwerk Limburg. Deze activiteit zal plaatsvinden op: Woensdag 10 augustus van 13:00 uur tot 15:00 uur. We zijn nog steeds opzoek naar kindjes met een visuele beperking in de regio Parkstad. Medewerkers van Spelen en Leren uit deze regio kunnen zich aanmelden om deze activiteit te begeleiden. Bekijk hier onze oorspronkelijke post voor meer informatie: Gips Spelen en Leren is in samenwerking met Speeltuinwerk Limburg, opzoek naar jongens en meisjes tussen de 8 en 10 jaar, met een visuele beperking of licht verstandelijke beperking. Met als uiteindelijke einddoel, dat iedereen ongeacht hun handicap mee zou kunnen doen. Daarom proberen wij onze kennis te bundelen in het creëren van een spel waar ieder kind aan mee kan doen. Ken jij iemand of ben jij zelf ouder van zo’n lief bijzonder kindje, woonachtig in de omgeving van Heerlen en wil je meer weten? Neem dan contact op via: info@speeltuinwerkl ... → Lees meer
naar boven
Fijne Koningsdag namens Stichting Gips.
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 27 april 2022

Vandaag is het Koningsdag de verjaardag van onze koning. Een dag waarop de straten van onze grote steden in oranje worden ondergedompeld en door het hele land leuke activiteiten worden georganiseerd. Een dag waarop mensen gezellig samenkomen of het juist even rustig aan doen. Hoe je deze dag ook viert, stichting Gips wenst jullie allemaal een fijne Koningsdag toe! Op de afbeelding zie je de trotse Nederlandse leeuw, hij draagt een kroon. De leeuw wordt omringd door kleine kroontjes. Deze kronen dragen de kleuren van de Nederlandse vlag, evenals de onderstaande tekst: wij wensen iedereen een fijne Koningsdag. Rechtsonder staat ons logo.
naar boven
Spelen & Leren Werkgroep Ongehinderd testen Anytime Fitness Kerkrade.
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 21 april 2022

Dinsdag 5 april werkte Gips Spelen en Leren samen met werkgroep Ongehinderd Kerkrade en Iedereen Kan Sporten Parkstad. Deze middag werden we uitgenodigd door Anytime Fitness Kerkrade, om de locatie te beoordelen op toegankelijkheid. Bij deze beoordeling proberen we vooral de positieve punten in kaart te brengen, maar natuurlijk kijken we ook met een kritische blik. Hier stond locatiemanager Petra ook voor open. Dit was ontzettend leuk om te doen. Als tester kom je met allerlei verschillende mensen in contact, draag je bij aan een toegankelijk Kerkrade en het is een welkome afwisseling van onze gebruikelijke activiteiten. Het volledige verslag wordt geschreven door Chantal Bos regioconsulente Iedereen Kan Sporten Parkstad en westelijke Mijnstreek. Dit verslag is binnenkort te vinden op hun website. De onderstaande collage bestaat uit een viertal foto’s. Op de eerste zie je Suzanne die met het bijzijn van haar trouwe viervoeter Yelte de Leggpress uitprobeert. Op de tweede foto ... → Lees meer
naar boven

Pagina 1 van 20
1
2
3
4
5
20
Volgende