Nieuws

Gezellig lunchen bij Brasserie Abshoven.

Vrijdag 10 Mei 2024

Op 30 april had team Parkstad dinsdag een gezellig teamuitje. Onder het genot van een heerlijke lunch werd er gezellig gekletst. Onze teams organiseren, wanneer er geen activiteiten op de scholen gepland zijn, regelmatig teamuitjes. Het team heeft er weer zin in om na de meivakantie te starten met de activiteiten op de scholen.

Overladen met Post-its.

Vrijdag 3 Mei 2024

Tijdens de afsluiting van ons project op school wordt de vraag gesteld wat leerlingen van het GIPS project vinden. Op deze vraag ontvangen de schoolbezoekers fijne reacties. Ook wordt er regelmatig een reactie achtergelaten in ons gastenboek. Leerlingen van SO/VSO De Pyler bedankte een van onze teams op een hele leuke manier. Ze werden namelijk overladen met Post-its. Iedere leerling schreef voor zichzelf een persoonlijk bedankje tot zowel het bord als de laatste Post-it was gevuld. Wat een mooie manier om het team te bedanken.

Internationale Dag van de Geleidehond.

Woensdag 24 April 2024

Vandaag is het de internationale dag van de blindengeleidehond. Elk jaar op de laatste woensdag van april vindt deze dag plaats. Op deze dag wordt de blindengeleidehond in het zonnetje gezet.
Een blindengeleidehond is ervoor opgeleid om iemand die blind of slechtziend is te helpen in het dagelijks leven. De hond zorgt ervoor dat de blinde of slechtziende veilig over straat kan. Hierdoor kan iemand makkelijker en beter deelnemen aan de maatschappij en is de eigenaar minder afhankelijk van anderen.
Op de foto staan Suzanne en Dhuno. Dhuno is sinds halverwege maart het maatje van Suzanne. Je zult ze zeker vaker samen tegenkomen op ons kantoor in het Sjevemethoes en soms ook tijdens onze activiteiten op de scholen.
Op de foto zitten Suzanne en Dhuno in het gras tijdens hun dagelijkse losloopwandeling waarbij Dhuno lekker kan ontspannen.

‘Anders zijn kan en mag’

Vrijdag 19 April 2024

Abdel is sinds een klein jaar actief bij onze stichting. Hij is een van onze ervaringsdeskundigen met een visuele beperking. Dit is Abdel overkomen. Toch vindt hij het belangrijk om leerlingen van de basisscholen te laten beleven hoe het is om voor even een visuele beperking te hebben. Samen met zijn collega’s die allen een eigen beperking en expertise hebben, doet hij dit wekelijks met veel plezier. Want ‘Anders zijn kan en mag.’
Maak in de rubriek ‘de vrijwilliger’ van het ledenblad ‘Rabo&Co’, kennis met Abdel en kom ook te weten wat voor hem de mooiste ervaring tijdens zijn vrijwilligerswerk is.
Het gehele interview lezen? Bekijk de link achter Meer informatie.

Tafelgasten Roermond Nieuws TV “denken in mogelijkheden.”

Dinsdag 9 April 2024

Onlangs werd bij Roermond nieuws tv - Bekiek ut Mer het thema beperking aan de tand gevoeld. Onze ervaringsdeskundigen Marleen en Katrien waren gezamenlijk te gast met eigenaresse Sheila van Brownies&Downies Roermond en Jahlisa van stichting: Glimlach met je hart. Samen geven ze antwoord op hoe ieder deelneemt aan de maatschappij. “Denk vooral in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden” is een uitspraak die vaak voorbij komt. Marleen die op jonge leeftijd een beperking heeft gekregen door een auto ongeluk, daardoor links spastisch is, rechts bibbert maar het toch heel belangrijk vindt om kinderen van groep 7 & 8 iets te leren. Katrien die nu nog slechts drie procent ziet en volledig vertrouwt op haar trouwe viervoeter Usmé, hoopt nog lang haar werkzaamheden voor GIPS te kunnen blijven doen. Ook als ze straks helemaal blind zal zijn. Sheila vindt het belangrijk dat mensen met een lichtverstandelijke beperking hun plekje krijgen in de maatschappij en wordt er vooral ... → Lees meer

REPOST Heb je een beperking? Dan is dit iets voor jou!

Vrijdag 5 April 2024

Heb je een beperking en heb je er wel eens aan gedacht om leuk en uitdagend vrijwilligerswerk te doen? Dan zijn wij van GIPS Spelen & Leren opzoek naar jou. Waarom? Stichting GIPS zet zich wekelijks in om leerlingen van het basisonderwijs een realistische kijk te geven op mensen met een beperking en zodoende de drempel tussen mensen met en zonder beperking te verlagen.

Leerlingen maken op een leuke en toegankelijke manier kennis met de obstakels van een ander. Zo nemen ze bijvoorbeeld plaats in een rolstoel, lopen ze een parcours met een taststok en prikken ze hun naam in het blindenschrift van Braille. Kinderen krijgen niet alleen kans om zelf een beperking te ervaren. Ze krijgen ook de kans om alle brandende vragen over het leven met een beperking te stellen aan jou en je medecollega’s waarmee je de school bezoekt.

En hoewel op het begin de nodige gezonde spanning op de hoek komt kijken, zul je merken dat deze verdwijnt op het moment dat leerlingen aan de slag mogen ga... → Lees meer

Fijne Paasdagen.

Vrijdag 29 Maart 2024

Stichting GIPS wenst iedereen fijne Paasdagen.🐰

GIPS bezoekt Het Duitse Rode Kruis.

Dinsdag 19 Maart 2024

Onlangs was GIPS Spelen & Leren weer te gast bij de vrijwilligers van Het Duitse Rode Kruis.
Tijdens deze actieve dag maken ze kennis met vele obstakels die mensen met een handicap dagelijks moeten overwinnen. Want met een rolstoel door een zware deur is best een flinke klus.
Of wat doe je als je blind bent en de lift is buiten werking? Dan ben je des temeer afhankelijk van de trapleuning en de tast op de muur. Op de foto’s zie je de dappere vrijwilligers die deze uitdagingen trotseerden. Deze ervaringen werden begeleidt door een van onze mensen, die weer een prima programma hebben neergezet. Dank jullie wel voor jullie inzet en aan Het Duitse Rode Kruis. We kijken ernaar uit jullie in de toekomst weer te mogen bezoeken.

Een visuele beperking? Step-Hear helpt jou onderweg.

Vrijdag 8 Maart 2024

Met Step-Hear app geef je mensen met een visuele beperking hun zelfstandigheid terug.
Met nauwkeurige navigatie voor zowel binnen als buiten, kunnen deze mensen zich zelfredzaam door de stad bewegen. Met behulp van zogeheten audiobaken wordt er met de smartphone app gecommuniceerd en kun je op allerlei vlakken worden ondersteund.
Denk hierbij aan navigatie naar de toegangsdeur van een gebouw of een ander specifiek punt.
Assistentie.
Heb je assistentie nodig? Dan biedt Step-Hear de mogelijkheid om met een Call-hear app call hulp te vragen aan de receptie. Ook beschik je tot de mogelijkheid om gecodeerde hekken te openen en een rolstoellift te bedienen.
Reizen met openbaar vervoer.
De Step-Hear-app biedt routebegeleiding naar het station/halte met behulp van Google-maps. Op het station of op de halte activeert de Step-Hear-app automatisch het audiobaken voor audiobegeleiding en oriëntatie.
Live audio-informatie over de aankomsttijd van de gewenste lijn. In het voertuig kunne... → Lees meer

Greep uit ons gastenboek.

Vrijdag 1 Maart 2024

De afgelopen weken is ons gastenboek weer aangevuld met mooie reacties.
Ter afsluiting van de werkweek hebben we een vijftal uitblinkers uitgekozen om met jullie te delen.
Benieuwd naar meer reacties van de groepen 7 & 8? Bezoek dan ons gastenboek:

https://www.gips-sl.nl/gastenboek Fijn weekend allemaal.

Namens de hele klas wil ik jullie bedanken voor de interessante lessen. Door jullie hebben we een beter beeld van hoe het is om met een handicap te leven.
Bedankt.

-Manon

Hoi gips ik vond het erg leuk dat jullie er waren dit zal ik nooit meer vergeten en ik heb er zeker wat van opgestoken van jullie handicapten
groetjes van Thijs groep 7 basisschool de vlieger

Kei leuke les! ik heb superveel geleerd over jullie aandoeningen :) de spelletjes waren geweldig! we hadden veel lol met dit onderwerp :D ik moest vanbinnen huilen dat we dit niet meer doen :,) ik hoop ook dat andere scholen dit ook leuk gaan vinden!! ik raad dit zeker weten aan!!!
-Parker Klomp van basissch... → Lees meer

Pagina 1 van 30

Sponsoren