Nieuws

Niks te doen? Het Nieuwsbrief archief http://www.gips-sl.nl/meer-weten

Zaterdag 25 Juni 2016

Echt niks te doen? Lees ze allemaal! Het nieuwsbrief archief van Stichting GIPS.

Dan Brown uitgelezen? De nieuwe nieuwsbrief van GIPS is er weer.

Maandag 20 Juni 2016

De nieuwe nieuwsbrief van GIPS is uit met meer nieuws over we fietsen voor een bus.

JAARVERSLAG GIPS S&L

Maandag 13 Juni 2016

Het jaarverslag 2015 van stichting GIPS Spelen & Leren is klaar. Voor geïnteresseerden is het bijgevoegd als document.

FIETSERS VOOR EEN BUS IN DE STARTBLOKKEN: ETAPPEHULP VAN CHAUFFEURS VAN GIPS!

Maandag 9 Mei 2016

De sponsoractie voor extra vervoerscapaciteit voor ons Gehandicapten Informatie Project Scholen (GIPS) staat op € 2580! Voor een extra sponsorimpuls rijden de chauffeurs van GIPS de 2e etappe (Roosteren-Maastricht) met Christel en Leon mee. En natuurlijk om er een gezellige rit van te maken, dat spreekt bij GIPS vanzelf.
Op 18 mei rijdt de groep van in totaal 13 personen van Roosteren naar Maastricht. We zijn nog in gesprek voor een passende ontvangst in deze mooie stad.
Christel en Leon stellen zichzelf en hun actie voor in het YouTube-filmpje, kijken dus!

Yes! Te gek! De nieuwe nieuwsbrief van GIPS is uit!

Dinsdag 19 April 2016

U leest het hier editie 23 van de nieuwsbrief van GIPS is uit!

Een stukje fietsen voor een bus: helpt u ons?

Dinsdag 5 April 2016

Twee zeer betrokken mensen gaan “een stukje fietsen” voor gehandicapten: van Malden naar Rome! Wie GIPS Spelen & Leren een warm hart toedraagt, kan deze reis sponsoren. Met de opbrengst hopen wij (een deel van) een nieuwe bus te kunnen aanschaffen.
Helpt u ons door dit bericht te delen? Alvast bedankt!

INITIATIEF ROLSTOELBASKETBALL IN MAASTRICHT

Maandag 28 Maart 2016

Bijgevoegde informatie kregen wij. Niet alleen voor rolstoelers maar ook voor iedereen die slecht ter been is of niet zo makkelijk beweegt. Laat je inspireren door dit initiatief, het leek ons de moeite waard het hier te publiceren.

GEBARENTAAL, WIE KENT HET NIET?

Woensdag 23 Maart 2016

Kinderen op de basisschool krijgen uitleg en oefenen met gebarentaal. Een officieel taal die eigenlijk voornamelijk is voorbehouden voor mensen die doof zijn. Zou het niet goed zijn om dit in ons taalonderwijs in te bedden? Tijdens het GIPS project krijgen leerlingen een inkijken in het gebruiken van gebarentaal. Aan de hand van opdrachten op kaartjes beelden ze een verhaal uit.

Dringend: chauffeur/begeleider gevraagd!

Donderdag 18 Februari 2016

Dringende oproep!
Stichting GIPS Spelen & Leren brengt en haalt teams naar en van basisscholen. We geven daar op eigen wijze voorlichting aan kinderen over en met mensen met een beperking. Wij hebben dringend behoefte aan chauffeurs/begeleiders, die met onze bussen het vervoer regelen.

Onze chauffeurs hebben een gewoon rijbewijs. Zij hebben feeling voor de omgang met mensen met een beperking. Zij zijn minimaal een dagdeel per week beschikbaar. Wij trainen nieuwe chauffeurs op enkele aspecten van dit bijzondere vervoer.

Bent u geïnteresseerd, of kent u organisaties of mensen die ons kunnen verder helpen? Neem dan contact op met: Miranda Nas (miranda.nas@gips-sl.nl) of Ton Pillich (ton.pillich@gips-sl.nl). U kunt ook bellen: 045-5312058

Wie helpt ons?

HULPMIDDELEN INFOMARKT

Maandag 1 Februari 2016

Ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking zijn vaak slecht op de hoogte van het bestaan van hulpmiddelen die hun levenskwaliteit kunnen verhogen of hen in staat stellen langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Een aantal Limburgse organisaties bieden u graag de gelegenheid om uw kennis op het gebied van hulpmiddelen en ondersteunde technologie uit te breiden. Dat doen ze in een ''Roadshow'' die in maart en april langs 6 locaties in Limburg trekt. Meer informatie leest u in de bijlage.

Pagina 22 van 29

Sponsoren