Stichting GIPS Spelen & Leren zoekt vrijwilligers, dit is vast iets voor U
door Miranda Nas - zondag 30 november 2014
Mensen met beperkingen leren de jeugd hoe het is gehandicapt te zijn. Dat is nuttig, belangrijk en leuk en daarom iets voor U! Wie of wat is stichting GIPS Spelen & Leren? Stichting GIPS S&L werkt aan de integratie van gehandicapten in de samenleving. Dit doen wij door kinderen van de basisschool op een speelse manier te laten ervaren wat het is om een beperking te hebben. Ons team van schoolbezoekers beantwoordt de vele vragen die er bij de kinderen opkomen. Door het contact met onze gehandicapte medewerkers, verdwijnt de schroom en worden drempels afgebroken. Wij laten zien wat wel mogelijk is in plaats van de onmogelijkheden van leven met een beperking. Doet u mee? Stichting GIPS S&L bestaat al meer dan 24 jaar. Wij komen met ruim 175 vrijwilligers op meer dan 220 scholen in Limburg, Papendrecht, België en in Duitsland. Stichting GIPS S&L biedt u zinvol vrijwilligerswerk waarbij u als ambassadeur van ruim 12% van de bevolking de jeugd iets kunt leren. Wij zijn dringen ... → Lees meer
naar boven
Nieuwe nieuwsbrief Stichting GIPS S&L
door Patrick ten Bruggencate - maandag 24 november 2014
Er is een nieuwe nieuwsbrief(Editie 17) van Stichting GIPS S&L.
naar boven
GEZOCHT MEDEGEBRUIK ROLSTOELBUS
door Miranda Nas - vrijdag 7 november 2014
De stichting GIPS is op zoek naar een rolstoelbusje voor het vervoer van onze vrijwilligers in de regio Noord-Limburg en Zuid-Limburg. Wie weet er een organisatie/vereniging, die in bezit is van een rolstoelbusje en die wij voor en na schooltijden mogen medegebruiken om mensen op de scholen af te zetten.
naar boven
LKV en GIPS
door Freya Pijnenborg - woensdag 5 november 2014

Vanmiddag bij LKV Schandelen om te vertellen over Stichting GIPS en de mogelijkheden tot samenwerking
naar boven
Dubbele nominatie GIPS S&L: wordt vervolgd
door Ton Pillich - woensdag 5 november 2014
Uit 690 inschrijvingen zijn 28 vrijwilligersprojecten, burgerinitiatieven, vrijwilligers zelf, gemeenten en bedrijven genomineerd voor de MEER DAN HANDEN VRIJWILLIGERSPRIJS 2014. De jury, met Annemarie Jorritsma als voorzitter, maakt 8 december a.s. de prijswinnaars bekend. Staatssecretaris Van Rijn (VWS) en minister Plasterk (BZK) reiken de prijzen uit. De winnaars ontvangen prijzen, beschikbaar gesteld door de Vriendenloterij. Voor meer informatie kijkt u in de bijlage of klikt u op de link naar de website.
naar boven
BS De Toverbal te gast bij...
door Hans Diederen - donderdag 16 oktober 2014

De winnaar van de logo-ontwerpwedstrijd voor het jubileum in 2015 van GIPS S&L kreeg 15 oktober haar prijs. Een leuke en leerzame dag. Te beginnen met een bakworkshop o.l.v. een professionele bakker gehouden in de bakkerij van Dichterbij in Panningen. Aansluitend bezochten de kinderen het Provinciehuis alwaar een meet & greet met de gouverneur Theo Bovens en deputé Patrick van der Broeck plaatsvond.
naar boven
Beursvloer Parkstad aan Zet
door Freya Pijnenborg - donderdag 2 oktober 2014
De tweede maatschappelijke beursvloer Parkstad aan Zet wordt georganiseerd op donderdag 6 november tussen 14.00 en 17.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion. Vraag en aanbod op het gebied van maatschappelijke behoeftes worden in een informele, dynamische sfeer én met gesloten beurzen verhandeld.
naar boven
MANIFEST MO'S VERKIEZINGEN 2015
door Hans Diederen - woensdag 17 september 2014

26-02-2015 19:30, kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch Provincie en Maatschappelijke Organisaties (MO’s) trekken gezamenlijk op om in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen; maatschappelijke vraagstukken worden samen opgepakt. De MO’s behoren een centrale plek te krijgen in het programma van een politieke partij voor de Statenverkiezingen van 2015. Het Beleidskader is een door partijen onderschreven toekomstbestendige en duurzame basis voor de verdere samenwerking; deze basis waarborgt de continuïteit van de MO’s. Zie bijlage voor het Manifest opgesteld door de Maatschappelijke Organisaties in Limburg. Contactpersoon: John Wilbers, 0627164361, john.wilbers@jeugdwerklimburg.nl Op 26 februari 2015 organiseren de gezamenlijke MO's een Politiek Debat. Meer informatie over deze bijeenkomst volgt spoedig.
naar boven
Inspirerend leiderschap
door Hans Diederen - maandag 15 september 2014
Er komen veel aanbiedingen langs bij iedereen. Deze leek me de moeite waard om met jullie te delen.
naar boven
We helpt ons een communicatie plan op te zetten
door Hans Diederen - vrijdag 5 september 2014

GIPS zoekt contact met een vrijwilliger die het leuk vindt om de visie rondom communicatie te ontwikkelen en te vertalen naar concrete activiteiten. Een leuke uitdagende klus. Neem contact met ons op als je meer wilt weten
naar boven