Nieuws

Stichting GIPS weer op weg geholpen door Elisabeth Strouven Fonds

Maandag 13 Februari 2017

Onze bus was bij een ongeluk betrokken en daardoor total loss. Deze bus hebben we hard nodig voor het vervoer van onze gehandicapte vrijwilligers naar de scholen waar zij met de kinderen het GIPS-project uitvoeren. Snelle vervanging van de bus was noodzakelijk.

Gelukkig kregen we snel hulp van het Elisabeth Strouven Fonds. Dit fonds verleent hulp en levert een bijdrage aan het welzijn en de ontwikkeling van burgers en samenleving in Maastricht en omstreken. “Wij realiseren onze missie door financieel bij te dragen aan projecten van organisaties en instellingen die actief zijn in de sociaal-maatschappelijke sector” vertelt Dik Mol, bestuurder. “Stichting GIPS past wat ons betreft goed bij de kernwaarden van ons fonds. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze samenleving goed kan functioneren. Op die manier is onze maatschappij leefbaar voor iedereen.”

Stichting GIPS werkt aan de integratie van gehandicapten in de samenleving door persoonlijke contac... → Lees meer

Het DELA goededoelenfonds geeft een bijdrage aan GIPS Spelen & Leren

Dinsdag 7 Februari 2017

Dela ondersteunt met het DELA goededoelen fonds projecten of vrijwilligersorganisaties waarbij mensen met een beperking zich inzetten voor een ander, een goed doel of de samenleving. Mensen met een beperking kunnen zo anderen verrassen met hun kwaliteiten en talenten. DELA biedt hierin ondersteuning met het thema Onbeperkt!

Klik voor meer informatie en voorbeeldprojecten op onderstaande link https://www.delafonds.nl.

In het GIPS-project geven mensen met een fysieke beperking als vrijwilliger voorlichting aan schoolkinderen over hoe het is om te leven met een beperking. Dit sluit uitstekend aan bij de doelstellingen van het DELA goededoelenfonds. Daarom heeft het fonds een bijdrage van € 9500,- toegekend voor een personenbus waarmee de vrijwilligers naar de scholen kunnen reizen.

GIPS in beweging.

Dinsdag 31 Januari 2017

Samen met de kwartiermakers de organisatie op de toekomst voorbereiden. Groei is mooi maar kent ook z'n valkuilen. Daar zijn we op tijd bij met deze vertegenwoordiging van de vrijwilligers van GIPS. Een omwenteling in de organisatie die van onder op komt. Een krachtige manier van werken

Wat doet die hond daar?

Vrijdag 27 Januari 2017

Assistentiehond Toto neemt even een time out bij de oefening met Rode Kruis vrijwilligers. Hoe help je iemand uit een rolstoel? Realistisch oefenen met trainers die een beperking hebben heeft duidelijk een meerwaarde.

Spreggen zie duits?(Sprechen Sie Deutsch?) Nieuwe film op http://www.gips-sl.nl/medien

Donderdag 26 Januari 2017

Nieuwe film op duitse zijde van de website van Stichting GIPS(http://www.gips-sl.nl/startseite)

Zien wat GIPS in Duitsland doet?

Woensdag 25 Januari 2017

GIPS actief op school in Duitsland met haar Duitse tak. Kijk hier naar het filmpje.

Communicatietraining Nieuwe Wegen voor COS Limburg

Woensdag 25 Januari 2017

Klaar voor de Social media communicatie training samen met Heidy Amory, voor COS Limburg. Maatschappelijke Organisaties ondersteunen in branding! We zijn er klaar voor!

Nieuwe bus voor Stichting Gips, met dank aan onze 7 sponsoren

Woensdag 18 Januari 2017

Sinds 3 januari hebben wij door sponsoren een bus kunnen kopen.
Daar zijn we ontzettend blij mee!
Dankjewel DELA goededoelenfonds, Het Elisabeth Strouvenfonds, Stichting Aktie68, Stichting FSI, Limburgs Diaconaal fonds, Stichting Goede doelen Baandert en de protestantse Gemeente Maas-Heuvelland.

1e communicatie training Stichting GIPS

Woensdag 18 Januari 2017

Vandaag de 1e training communicatie van Heidy Amory.

GIPS in Duitsland actief met opleiden verpleegkundigen

Vrijdag 6 Januari 2017

GIPS heef met haar Duitse organisatie een plek gekregen in de verpleegkunde opleiding aan de Uniklinik Aachen (Klinikum). Hoe dit gaat wordt duidelijk in een reportage van WDR Lokalzeit Aachen (zie link)

Pagina 21 van 30

Sponsoren