Nieuws

Kieskompas invullen met verstandelijk gehandicapten geeft verrassend resultaat.

Dinsdag 7 Maart 2017

Dan blijkt namelijk dat er een heel andere partij uitkomt dan waar ze aanvankelijk op wilde gaan stemmen. Politici spreken de kiezer aan op hun emotie en buikgevoel en er zijn politici die daar héél goed in zijn. Daar kwam Jill van Radar achter bij haar groep cliënten. Op de vraag: “Waarom kies je dan voor die partij?” bleef het vaak stil. Reden om samen het kieskompas in te gaan vullen. Dan moet je nadenken over je standpunten en keuzes maken. Resultaat…eigenlijk gaat de voorkeur naar een partij uit aan de andere kant van het politieke spectrum. Dit verhaal vertelde Jill me terwijl we samen het kantoor afsloten om naar huis te gaan. Ik was meteen onder de indruk van de wijze waarop ze dit gedaan had.

Nu snappen we social media

Woensdag 22 Februari 2017

Heidy Amory krijgt een compliment van Dennis: "Nu pas bewust geworden van wat social media kan toevoegen" Samen onze communicatie vorm geven. Training vanuit project Nieuwe Wegen brengt veel duidelijkheid. Hier leer je teksten te plaatsen als een lezer en niet als zender.

Stichting GIPS weer op weg geholpen door Elisabeth Strouven Fonds

Maandag 13 Februari 2017

Onze bus was bij een ongeluk betrokken en daardoor total loss. Deze bus hebben we hard nodig voor het vervoer van onze gehandicapte vrijwilligers naar de scholen waar zij met de kinderen het GIPS-project uitvoeren. Snelle vervanging van de bus was noodzakelijk.

Gelukkig kregen we snel hulp van het Elisabeth Strouven Fonds. Dit fonds verleent hulp en levert een bijdrage aan het welzijn en de ontwikkeling van burgers en samenleving in Maastricht en omstreken. “Wij realiseren onze missie door financieel bij te dragen aan projecten van organisaties en instellingen die actief zijn in de sociaal-maatschappelijke sector” vertelt Dik Mol, bestuurder. “Stichting GIPS past wat ons betreft goed bij de kernwaarden van ons fonds. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze samenleving goed kan functioneren. Op die manier is onze maatschappij leefbaar voor iedereen.”

Stichting GIPS werkt aan de integratie van gehandicapten in de samenleving door persoonlijke contac... → Lees meer

Het DELA goededoelenfonds geeft een bijdrage aan GIPS Spelen & Leren

Dinsdag 7 Februari 2017

Dela ondersteunt met het DELA goededoelen fonds projecten of vrijwilligersorganisaties waarbij mensen met een beperking zich inzetten voor een ander, een goed doel of de samenleving. Mensen met een beperking kunnen zo anderen verrassen met hun kwaliteiten en talenten. DELA biedt hierin ondersteuning met het thema Onbeperkt!

Klik voor meer informatie en voorbeeldprojecten op onderstaande link https://www.delafonds.nl.

In het GIPS-project geven mensen met een fysieke beperking als vrijwilliger voorlichting aan schoolkinderen over hoe het is om te leven met een beperking. Dit sluit uitstekend aan bij de doelstellingen van het DELA goededoelenfonds. Daarom heeft het fonds een bijdrage van € 9500,- toegekend voor een personenbus waarmee de vrijwilligers naar de scholen kunnen reizen.

GIPS in beweging.

Dinsdag 31 Januari 2017

Samen met de kwartiermakers de organisatie op de toekomst voorbereiden. Groei is mooi maar kent ook z'n valkuilen. Daar zijn we op tijd bij met deze vertegenwoordiging van de vrijwilligers van GIPS. Een omwenteling in de organisatie die van onder op komt. Een krachtige manier van werken

Wat doet die hond daar?

Vrijdag 27 Januari 2017

Assistentiehond Toto neemt even een time out bij de oefening met Rode Kruis vrijwilligers. Hoe help je iemand uit een rolstoel? Realistisch oefenen met trainers die een beperking hebben heeft duidelijk een meerwaarde.

Spreggen zie duits?(Sprechen Sie Deutsch?) Nieuwe film op http://www.gips-sl.nl/medien

Donderdag 26 Januari 2017

Nieuwe film op duitse zijde van de website van Stichting GIPS(http://www.gips-sl.nl/startseite)

Zien wat GIPS in Duitsland doet?

Woensdag 25 Januari 2017

GIPS actief op school in Duitsland met haar Duitse tak. Kijk hier naar het filmpje.

Communicatietraining Nieuwe Wegen voor COS Limburg

Woensdag 25 Januari 2017

Klaar voor de Social media communicatie training samen met Heidy Amory, voor COS Limburg. Maatschappelijke Organisaties ondersteunen in branding! We zijn er klaar voor!

Nieuwe bus voor Stichting Gips, met dank aan onze 7 sponsoren

Woensdag 18 Januari 2017

Sinds 3 januari hebben wij door sponsoren een bus kunnen kopen.
Daar zijn we ontzettend blij mee!
Dankjewel DELA goededoelenfonds, Het Elisabeth Strouvenfonds, Stichting Aktie68, Stichting FSI, Limburgs Diaconaal fonds, Stichting Goede doelen Baandert en de protestantse Gemeente Maas-Heuvelland.

Pagina 21 van 30

Sponsoren