Symposium Bruggen slaan succesvol
door Hans Diederen - vrijdag 7 juli 2017

Inspirerende verhalen en goede workshops met concrete aanknopingspunten. Leuk om er bij te zijn en er aan bij te kunnen dragen.
naar boven
Hard werken aan Buddy Race met Jong Nederland Limburg
door Hans Diederen - donderdag 22 juni 2017

Het idee is in een vergaand stadium uitgewerkt. Vandaag de puntjes op de 'i' zetten. Er is ook al een logo voor de Buddy Race die GIPS en Jong Nederland samen gaan aanbieden aan de afdelingen van Jong Nederland.
naar boven
IFTAR Kerkrade indrukwekkende ervaring
door Hans Diederen - woensdag 14 juni 2017

Voor Maatschappelijke Organisaties liggen er kansen. Juist in de ramadan is deze bijeenkomst door de politie, SMKK en PPM georganiseerd. Vasten spoort aan tot nadenken en overdenken. Moslim gemeenschap treft politie en omgekeerd. Insteek: verbinding maken met elkaar, en dat lukt. Na een inspirerend verhaal door een imam en een diaken worden, als bijna vanzelfsprekend, contacten gelegd tussen mensen die eerst vreemden voor elkaar waren. De sfeer was losjes met veel begrip, respect en een gezonde nieuwsgierigheid naar elkaar toe. Gezamenlijk eten helpt daar natuurlijk ook bij. De politie zoekt nadrukkelijk meer de verbinding met de maatschappij. Maatschappelijke Organisaties kunnen daarbij een meerwaarde hebben. Dan is het handig als je kunt vertellen over SMOL. Daar gaan we nog een keer over in gesprek met elkaar hebben we elkaar beloofd bij het afscheid. Ik ben met een goed gevoel naar huis gegaan. Complimenten aan de organisatoren. Hans Diederen GIPS Spelen & Leren
naar boven
Girocents sponsoractie geslaagd voor GIPS.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 9 juni 2017

De Girocents sponsoractie van de Duitse bank Sparkasse Heinsberg geslaagd voor GIPS.
naar boven
Sportieve actie van de Esther Vergeer Foundation
door Ton Pillich - dinsdag 23 mei 2017
Op woensdag 7 juni organiseert de Esther Vergeer Foundation in samenwerking met LTC B.R.Z. te Beek (Limburg) een open dag ter kennismaking met de rolstoeltennissport voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud met een enkelvoudige lichamelijke beperking, woonachtig in de regio Beek. Esther Vergeer zal tijdens de open dag aanwezig zijn. Het initiatief Join the Club van de Esther Vergeer Foundation onderscheidt zich door er daadwerkelijk voor te zorgen dat de kinderen op de juiste plek bij de vereniging terecht komen en de vereniging er klaar voor is om kinderen met een lichamelijke beperking op een plezierige, veilige manier een goede plek bij de vereniging te bieden. De Esther Vergeer Foundation streeft niet naar een eenmalige kennismaking maar naar een meerjarige verbinding tussen kind en vereniging. Juist omdat de Esther Vergeer Foundation ervan overtuigd is dat lid zijn van een sportvereniging een kind met een lichamelijke beperking helpt om sterker en zelfstandiger de ... → Lees meer
naar boven
Werving nieuwe medewerkers bij St. Lambertus Hückelhoven
door Hans Diederen - dinsdag 9 mei 2017

GIPS zoekt voor uitbreiding van haar team in Heinsberg nieuwe mensen. Bij St. Lambertus in Hückelhoven vertellen medewerkers van GIPS geinteresseerden wat de meerwaarde is van werken bij GIPS.
naar boven
GIPS ontvangt bijdrage in Duitsland
door Hans Diederen - vrijdag 5 mei 2017

GIPS heeft voor haar vereniging in Duitsland een sponsoring gekregen van de Kreis Sparkasse Heinsberg. Klanten kunnen kiezen aan welke maatschappelijke organisatie zij maandelijks een klein bedrag overmaken. De bank draagt ook nog een steentje bij. Dit leverde een sponsorbedrag op van €5.637,12. Anja Himmels heeft namens GIPS het bedrag in ontvangst genomen uit handen van Hans-Werner Klems Filialdirektor.
naar boven
Nieuwsbrief 26 GIPS Meedoen is winnen!
door Patrick ten Bruggencate - donderdag 30 maart 2017

Ja zowel in het Nederlands als in het Duits editie 26 van de nieuwsbrief op de website www.gips-sl.nl. Met deze keer in de kijker www.wehelpen.nl
naar boven
Is AR (Augmented Reality) iets voor GIPS?
door Hans Diederen - woensdag 22 maart 2017

De hololens uitproberen. Dit wordt de toekomst
naar boven
Kieskompas invullen met verstandelijk gehandicapten geeft verrassend resultaat.
door Hans Diederen - dinsdag 7 maart 2017

Dan blijkt namelijk dat er een heel andere partij uitkomt dan waar ze aanvankelijk op wilde gaan stemmen. Politici spreken de kiezer aan op hun emotie en buikgevoel en er zijn politici die daar héél goed in zijn. Daar kwam Jill van Radar achter bij haar groep cliënten. Op de vraag: “Waarom kies je dan voor die partij?” bleef het vaak stil. Reden om samen het kieskompas in te gaan vullen. Dan moet je nadenken over je standpunten en keuzes maken. Resultaat…eigenlijk gaat de voorkeur naar een partij uit aan de andere kant van het politieke spectrum. Dit verhaal vertelde Jill me terwijl we samen het kantoor afsloten om naar huis te gaan. Ik was meteen onder de indruk van de wijze waarop ze dit gedaan had.
naar boven