Samenwerking met Wonen Limburg
door Hans Diederen - dinsdag 13 oktober 2015

GIPS geeft voorlichting bij Wonen Limburg. Via de netwerken van de medewerkers van Wonen Limburg willen we in contact komen met vrijwilligers. Tijdens deze workshop wordt ingegaan op de samenwerking. Vervolgens krijgen de aanwezigen een inspirerend verhaal te horen van Marianne en een les over autisme. Een boeiende avond.
naar boven
EHBO instructeurs krijgen les van GIPS
door Hans Diederen - zaterdag 10 oktober 2015

Realistisch oefenen met Marianne en Suzanne. Wat moet je doen als iemand in een rolstoel onwel wordt. Met deze praktische opgave gingen 84 EHBO instructeurs. Aan de slag. Ze wilt uit de rolstoel dus.....verzin een list. Daarna een blind slachtoffer. Waar moet je daarbij op letten. En natuurlijk wat te doen met de blindegeleidel hond. Allemaal vragen waarop de trainers van GIPS antwoord geven. De reacties van de cursisten: onder de indruk, een eye-opener, dit is pas echt oefenen.
naar boven
SYMPOSIUM GIPS SPELEN & LEREN OVER MENSWAARDE
door Hans Diederen - maandag 5 oktober 2015


Op 4 november organiseert GIPS een symposium met als thema "Menswaarde". De opening wordt gedaan door deputé Marleen van Rijnsbergen (Werk en Welzijn). Voor verdere informatie en aanmelden zie bijgevoegde uitnodiging.
Bijlage: 150922uitnodigingjubileumsymposiumgips.pdf
naar boven
Aanmeldformulier en info symposium MENSWAARDE 25 jaar GIPS op website.
door Patrick ten Bruggencate - maandag 28 september 2015

Aanmeldformulier en info symposium MENSWAARDE 25 jaar GIPS op website www.gips-sl.nl
Bijlage: 150922uitnodigingjubileumsymposiumgips.pdf
naar boven
Donatie voor GIPS S&L
door Hans Diederen - maandag 21 september 2015

GIPS S&L heeft een donatie van €3000,-- gekregen uit handen van de heren J. Meijerink en L. Urlings. Meander organiseert jaarlijks een golf-dag met haar relaties. De opbrengst van dit evenement gaat naar goede doelen. Dit jaar waren er 5 organisaties die een donatie kregen waarvan GIPS er één was. De prijs werd in ontvangst genomen door een van onze schoolbezoekers John Houben (foto) en Hans Diederen. GIPS is enorm verguld met deze donatie die het mogelijk maakt haar activiteiten verder uit te breiden.
naar boven
Al eens het gastenboek van Stichting GIPS S&L bezocht?
door Patrick ten Bruggencate - maandag 24 augustus 2015
Stichting GIPS Spelen en Leren heeft een nieuwe website met een gastenboek. Iets te melden na een bezoek van GIPS? Laat het ons weten via het gastenboek. Zie http://www.gips-sl.nl/gastenboek
naar boven
CHAUFFEURS GEZOCHT
door Miranda Nas - dinsdag 28 juli 2015
Wij, Stichting GIPS Spelen & Leren, zoeken chauffeurs (vrijwilligers) voor het vervoeren van onze medewerkers met beperkingen. Je rijdt met onze bussen in Limburg (max. 8 pers) van en naar de scholen en verricht daarbij diverse hand- en spandiensten. Kijk voor meer informatie over onze Stichting op: www.gips-sl.nl Wat bieden we? • Opleiding en trainingen indien nodig; • Professionele begeleiding en ondersteuning; • Vergoeding van gemaakte onkosten voor de stichting; • Een leuke sfeer; • Een uitdagende en veelzijdige functie binnen een enthousiast team; • Uitstapjes met collega's; • De kans om jezelf te ontplooien; • Sociale contacten; Functie-eisen • In bezit van rijbewijs B; • Ervaring in het rijden met een busje of bestelwagen is een pré; • Minimaal 1 dag per week beschikbaar zijn maar liefst meer. • Sociale vaardigheden Onze contactgegevens: Stichting GIPS Spelen & Leren Tel: 045- ... → Lees meer
naar boven
Leesvoer voor later. De nieuwe nieuwsbrief van GIPS is uit.
door Patrick ten Bruggencate - maandag 20 juli 2015
Leesvoer voor later. De nieuwe nieuwsbrief van GIPS is uit.
naar boven
Onderwijskundige hulp aan mensen met achterstand
door Ton Pillich - dinsdag 7 juli 2015
Een organisatie in Geleen en omstreken zoekt vrijwilligers, die onderwijskundige steun kunnen bieden aan mensen die om uiteenlopende redenen een taal- en/of rekenachterstand hebben. Mensen met een groot invoelend vermogen worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met tussenpersoon: Ton Pillich,privémail tpillich@planet.nl, of via deze site met GIPS Spelen & Leren, tel. 045-5312058.
naar boven
WIE IS HANDIG MET HOUT?
door Hans Diederen - dinsdag 7 juli 2015

Wie kan onze mascotte 'Olle' (zie foto) in hout (2D) maken? Op een wat dikker plankje de contouren zo maken dat het een herkenbaar poppetje wordt. De hoogte dient ca. 10-12 cm te worden. Voor details neem contact met ons op door op dit bericht te reageren.
naar boven