Nieuws

Stem op Jongeren Netwerk Limburg.

Woensdag 19 Januari 2022

Onder het thema Kansengelijkheid voor alle jongeren, wordt dit jaar het Appeltje van Oranje uitgereikt. Een van de kanshebbers op deze mooie prijs is: Jongeren Netwerk Limburg. Deze maatschappelijke organisatie, zet zich in om de positie van jongeren in Limburg te versterken. Dit mooie initiatief dragen wij een warm hart toe. Jij ook? Gebruik dan deze link om je stem uit te brengen: https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/jongeren-netwerk-limburg
Stemmen is mogelijk t/m vrijdag 21 januari 2022

Denk je mee?

Donderdag 6 Januari 2022

Achter de schermen wordt er bij Gips spelen en leren, nog steeds hard gewerkt. Zo zijn wij nu bezig met de opzet van een plan. Met als einddoel de doelgroep basisschool leerlingen, ouders leerkrachten ect. Ook na de twee schoolbezoeken betrokken te houden. Een van deze ideeën is om de leerlingen in groepjes een oplossing te laten verzinnen, om het leven van een gehandicapt persoon te vereenvoudigen. Deze ideeën, worden vervolgens verzamelt en om de zoveel weken, wordt er een winnaar uitgekozen door een jury van leerkrachten en mensen met een handicap.
We hopen hiermee de bekendheid van onze organisatie te vergroten.
Dit is slechts een voorbeeld en daarom vragen onze medewerkers om ook eens mee te denken over hoe we onze doelgroepen nauwer kunnen betrekken bij Spelen en Leren. Heb jij zelf een goed idee? Stuur dit dan voor donderdag 20 januari in.

Een terugblik voor het einde van 2021.

Zaterdag 1 Januari 2022

Weer terug van weggeweest. Zo vlak voor het einde van het jaar, kijken we terug met deze Flashback Friday! Deze collage bestaat uit foto's van ons bezoek aan OBS Aan De Meule. Er waren te veel leuke foto's om uit te kiezen. Maar het is ons wel gelukt, om hier een leuke herinnering van te maken
Deze collage bestaat uit verschillende foto's van het Braille schrijven, het blindenstok lopen en het rolstoel rijden.

Fijne feestdagen en een gelukkig 2022 van GIPS Spelen en Leren.

Zaterdag 25 December 2021

Terwijl onze Olle zijn lichtgevende neus gebruikt om zijn weg in het donker te vinden, wenst Gips spelen en leren onze medewerkers en volgers, hele fijne feestdagen toe en een voorspoedig 2022!
Op de afbeelding zie je onze arme Olle, die de weg naar huis is kwijtgeraakt. Gelukkig waren het rendier Rudolph en de kerstman zo aardig Olle's neus van magisch licht te voorzien, zodat hij de weg naar huis kon terugvinden.

Fijne feestdagen.

Zaterdag 18 December 2021

Het is alweer bijna zover! Over een enkele week is het weer kerst. Een tijd van warmte en waarin we graag bij elkaar willen zijn. Deze leuke klassenfoto van Team Roermond, past hier perfect bij. En kijken we graag terug op een tijd waarin we weer even dichter bij elkaar mochten zijn. De kerstdagen zullen er ook anders uitzien dan we willen. Maar onthoud, het gaat niet om de grote van de groep waarmee je de kersttafel deelt, maar het gezelschap waarmee je deze dagen deelt.

Gips Spelen en Leren houdt medewerkers warm!

Woensdag 8 December 2021

De dagen zijn korter en worden weer kouder. Vele zijn bezig met de laatste inkopen voor de feestdagen en in huis wordt de verwarming omhoog gedraaid. Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers warmer over straat kunnen stuurde Spelen en Leren hun allen een sjaal en een persoonlijk bedankje van onze directeur Hans Diederen. Het afgelopen jaar was voor vele weer een jaar van onzekerheden en aanpassen. "Wanneer zouden we weer naar school mogen?", "Wanneer kan ik weer datgene doen, waar ik zoveel plezier uithaal?" Dit zijn vragen waar stichting Gips geen antwoorden op heeft en we moeten het elke week weer opnieuw afwegen. Desalniettemin, heeft iedereen het afgelopen jaar zich op zijn of haar eigen manier ingezet voor de organisatie zowel op school als achter de schermen. Hier zijn wij allemaal ontzettend trots op. En hoe onzeker de komende periode ook nog is, een ding is zeker, wij dragen ieder een warm hart toe en houden onze medewerkers tijdens deze wintermaanden, lekker warm!

Marjo en Christien vieren 25 jarig jubileum.

Vrijdag 3 December 2021

Op woensdag 24 november, werd een heel bijzonder jubileum gevierd. Onze medewerkers Marjo en Christien zijn namelijk alweer 25 jaar actief binnen onze stichting. Dit konden wij natuurlijk niet geruisloos voorbij laten gaan. Daarom werd er in de Brikke Oave een speciaal etentje georganiseerd, voor de dames en hun teamleden. Hans Diederen mocht deze avond ook niet ontbreken. En reikte na een persoonlijke toespraak over hun werkzaamheden bij stichting Gips, een mooi boeket bloemen en het beroemde Gips S&L speldje uit.
Op de afbeelding zie je een collage van een aantal foto's. Op de eerste foto zie je Hans die onze jubilarissen toespreekt. Op de middelste staan onze twee trotse medewerkers Marjo & Christien, met het mooie boeket bloemen en in het midden Hans Diederen. Op de derde foto zie je verschillende teamleden aan de grote tafel zitten. Op de vierde zie je een van de voorgerechten, de overheerlijke Carpaccio van De Brikke Oave. En op de laatste foto, het mooie Gips S&L speldje.

Ga met ons mee op vogelvlucht.

Zaterdag 27 November 2021

Inmiddels zijn we wel klaar met Corona. Maar het virus is nog niet klaar met ons. Nu Covid-19 weer razendsnel om zich heen grijpt, zijn we genoodzaakt onze activiteiten opnieuw stil te leggen. Dit betekent echter niet dat we afgelopen tijd hebben stilgezeten. Sterker nog, toen het weer mogelijk was hebben we samen met onze medewerkers, de tijd goed benut. Nu moeten we onze schouders eronder zetten om het Coronavirus te verslaan!
Ga je tot die tijd met ons mee op vogelvlucht? Houdt je dan maar goed vast!
Wilt u de vogelvlucht video bekijken? Bezoek dan onze Facebook(https://www.facebook.com/GIPSSL/videos/1099760697429537/) of Instagram(https://www.instagram.com/reel/CWslB01A5PF/?utm_medium=copy_link) pagina.

Levens redden, je moet het wel echt kunnen.

Donderdag 18 November 2021

"Levens redden je moet het wel echt kunnen" Zo Luidt de slogan van Het Oranje Kruis. Deze organisatie zet zich in voor het redden van levens en in de praktijk, zullen ze regelmatig te maken krijgen met mensen met een handicap. Daarom was Stichting Gips te gast om een waardevolle workshop te geven. Tijdens deze workshop, waren verschillende vrijwilligers aanwezig om invulling te geven aan deze leerzame middag.
Op de bijgevoegde collage van een viertal foto's, zie je het volgende. Op de eerste foto zie je hoe er wordt gecommuniceerd met iemand die doof is. Op de tweede foto staan drie vrijwilligers die deze middag aanwezig waren. Op de derde staat onze directeur Hans die een presentatie geeft en op de vierde de benoemde slogan, "Levens redden, je moet het ook echt kunnen"

Assistentiehond Ivy op bezoek bij SCHUNCK Bibliotheek Heerlen.

Vrijdag 5 November 2021

Het heeft vier poten, een natte neus en is ontzettend trouw aan haar baasje. Precies we hebben het over assistentiehond Ivy! Op zondag 17 oktober gaf Annet samen met haar kameraadje, voorlichting over assistentiehonden. En wel bij SCHUNCK Bibliotheek Heerlen. Zo te zien heeft iedereen hiervan genoten en toen het sterke duo klaar was, werd Ivy nog eens extra verwend door de jongens en meisjes die hierbij aanwezig waren. Wat een geluksvogel.

Pagina 12 van 29

Sponsoren