Nieuws

Gevraagd: mensen met een lichamelijke beperking

Woensdag 23 Maart 2022

Wij zoeken met spoed mensen met een lichamelijke beperking die onze teams willen versterken voor onze projecten op scholen. De teams bezoeken basisscholen in uw regio en laten kinderen spelenderwijs ervaren hoe het is om met een beperking te leven. Door in gesprek te gaan met onze ervaringsdeskundigen krijgen leerlingen een realistisch beeld van een medemens met een beperking. Dit inzicht en begrip zorgt er voor dat de schroom verdwijnt.
St. GIPS beschikt over eigen bussen waarmee vrijwilligers opgehaald kunnen worden indien dit nodig is.

Aandacht voor bijzondere verhalen in uitzending Beleef Kerkrade.

Donderdag 10 Maart 2022

GIPS is gevestigd in het wijkpunt Sjevemethoes in Kerkrade. Vanuit het wijkpunt vinden allerhande activiteiten plaats om de mensen uit de wijk dichter bij elkaar te brengen. GIPS is samen met Impuls, in navolging van eenzelfde initiatief in Maastricht, gestart met het schrijven van voordeurverhalen.

Dit zijn portretten van mensen in de wijk die ieder op hun eigen manier een bijzonder verhaal hebben. De interviews worden gedaan door Nadine Spierts die er vervolgens een voordeurverhaal van maakt. Deze voordeurverhalen zijn te lezen op de Facebookpagina van het Sjevemethoes (www.facebook.com/sjevemethoes). Door RTV Parkstad (foto) is in een interview met Nadine Spierts en Mariska Vreuls tijdens de uitzending van Beleef Kerkrade ook aandacht hieraan besteed (https://rtvparkstad.nl/beleef-kerkrade-aflevering-9/).

Naar de speeltuin met een Handicap?

Donderdag 3 Maart 2022

Gips Spelen en Leren is in samenwerking met Speeltuinwerk Limburg, opzoek naar jongens en meisjes tussen de 8 en 10 jaar, met een visuele beperking of licht verstandelijke beperking. Met als uiteindelijke einddoel, dat iedereen ongeacht hun handicap mee zou kunnen doen. Daarom proberen wij onze kennis te bundelen in het creëren van een spel waar ieder kind aan mee kan doen. Ken jij iemand of ben jij zelf ouder van zo’n lief bijzonder kindje, woonachtig in de omgeving van Heerlen en wil je meer weten? Neem dan contact op met Speeltuinwerk Limburg via: info@speeltuinwerklimburg.nl Zien we jullie daar? Meer info volgt.

Ons kantoor is wegens Carnaval, op 28 februari en 1 maart gesloten!

Donderdag 24 Februari 2022

Goed nieuws! Spelen en Leren heeft haar activiteiten weer opgestart. Hier zijn we ontzettend blij mee wetende dat onze medewerkers die de schoolbezoeken zo missen, binnenkort weer kunnen doen waar ze veel plezier uithalen. Natuurlijk starten vanaf vandaag ook de eerste carnavalsactiviteiten. Wij wensen iedereen die er dezer dagen op uittrekt veel plezier en wie deze voorjaarsvakantie gebruikt om even uit te rusten, wensen wij uiteraard ook een fijne vakantie.
De bijgevoegde afbeelding bevat een viertal ballonnen. Drie van deze ballonnen, bevatten verschillende kleine figuren. De eerste bevat een man met een kruk en kunstbeen, de tweede het symbool voor Doof, de derde, een poppetje met een blindenstok en de laatste, het vertrouwde logo van Gips Spelen en Leren.
Onder deze ballonnen staat de tekst: Gips Spelen en Leren wenst iedereen fijne carnavalsdagen.

Begroet door een natte snoet.

Donderdag 17 Februari 2022

Ons kantoor is gevestigd in het Sjevemethoes wijkpunt van Kerkrade. Als maatschappelijke organisatie, zijn wij heel betrokken in het organiseren van projecten voor verschillende doelgroepen en het wijkpunt op de kaart te zetten. De ruimtes voor ons kantoor, grenzen meteen aan de receptie en we staan daarom ook vaak bezoekers te woord, als ze het Sjevemethoes bezoeken. De kans bestaat echter dat deze bezoekers ook worden begroet door een trouwe viervoeter met een natte neus. Drukt men op de bel, dan is de nieuwsgierigheid van de blindengeleidehond Yelte te groot en steken er twee trouwe ogen boven de deur van de receptie uit!. Breng je een bezoek aan het Sjevemethoes? Dan is de kans groot dat je wordt begroet door het dreamteam, Yelte en haar baasje Suzanne.

Gezellig samen lunchen.

Donderdag 10 Februari 2022

Nog voordat de Coronacrisis begon hadden wij onze medewerkers een lunch belooft. Door omstandigheden, moesten we dit heel lang uitstellen. Gelukkig is er inmiddels weer veel meer mogelijk en kunnen we de teams, eindelijk de lunch aanbieden die ze verdienen! De teams maandag Parkstad en Baarlo mochten het spits afbijten. Niet alleen krijgen onze mensen een lekkere lunch aangeboden, ook krijgen ze een kijkje in een VR (Virtual Reality) Terwijl ze zich onderdompelen in een virtuele wereld, zien ze gelijk wat voor vorderingen ons project 'Beleef Autisme' heeft gemaakt.
Bijgevoegd zie je een fotocollage van deze middagen. Met op twee foto's, de leden van maandag Parkstad en op de derde, krijgen twee van onze mensen een VR bril op.

Gips Spelen en Leren: Dankjewel voor het meedenken!

Donderdag 3 Februari 2022

Een tijdje geleden deden wij een oproep naar onze medewerkers met de vraag hoe we o.a. basisschoolleerlingen, na de twee reguliere Gips middagen nog kunnen betrekken en zo de naamsbekendheid van Gips kunnen vergroten. We zijn heel blij met de feedback die we hebben ontvangen. Met dank aan deze feedback, gaat het ons zeker lukken, het communicatieplan verder vorm te geven. We weten nu veel beter welke richting we uit moeten gaan. Daarom zegt Gips dankjewel voor het meedenken en we houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Blijf onze platformen dus in de gaten houden en wees als een van de eerste op de hoogte.

Update i.v.m. Coronaversoepelingen.

Vrijdag 28 Januari 2022

Gisteren zijn er tijdens de persconferentie meerdere versoepelingen aangekondigd, zo ook in het basisonderwijs. Ondanks dat er nu weer meer ruimte is, hebben we besloten om voor in ieder geval 3 weken geen schoolbezoeken in te plannen. Daarna zullen wij opnieuw een afweging maken. Wij gaan ervan uit dat het uiteindelijk de goede kant opgaat en dat we ergens in de komende maanden de schoolprojecten kunnen hervatten. Maar voor nu is nog altijd voorzichtigheid geboden en daar geven wij dan ook gehoor aan. Zowel voor onze medewerkers als de scholen die wij bezoeken.
Blijf tot die tijd allen gezond en hopelijk tot gauw.

Stem op Jongeren Netwerk Limburg.

Woensdag 19 Januari 2022

Onder het thema Kansengelijkheid voor alle jongeren, wordt dit jaar het Appeltje van Oranje uitgereikt. Een van de kanshebbers op deze mooie prijs is: Jongeren Netwerk Limburg. Deze maatschappelijke organisatie, zet zich in om de positie van jongeren in Limburg te versterken. Dit mooie initiatief dragen wij een warm hart toe. Jij ook? Gebruik dan deze link om je stem uit te brengen: https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/jongeren-netwerk-limburg
Stemmen is mogelijk t/m vrijdag 21 januari 2022

Denk je mee?

Donderdag 6 Januari 2022

Achter de schermen wordt er bij Gips spelen en leren, nog steeds hard gewerkt. Zo zijn wij nu bezig met de opzet van een plan. Met als einddoel de doelgroep basisschool leerlingen, ouders leerkrachten ect. Ook na de twee schoolbezoeken betrokken te houden. Een van deze ideeën is om de leerlingen in groepjes een oplossing te laten verzinnen, om het leven van een gehandicapt persoon te vereenvoudigen. Deze ideeën, worden vervolgens verzamelt en om de zoveel weken, wordt er een winnaar uitgekozen door een jury van leerkrachten en mensen met een handicap.
We hopen hiermee de bekendheid van onze organisatie te vergroten.
Dit is slechts een voorbeeld en daarom vragen onze medewerkers om ook eens mee te denken over hoe we onze doelgroepen nauwer kunnen betrekken bij Spelen en Leren. Heb jij zelf een goed idee? Stuur dit dan voor donderdag 20 januari in.

Pagina 12 van 30

Sponsoren