Nieuw en vol nieuws de nieuwe, editie 28 van de nieuwsbrief van GIPS.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 15 december 2017

In deze editie de Buddy race een samenwerking tussen GIPS en Jong NL Limburg. Verder GIPS was bij de vrijwilligersmarkt in Venray. Het werkplan 2018 is bijna klaar met daarin o.a. Virtual Reality en er komt een Leer-werkplek. Nog meer? Ja maar dat leest u door de nieuwsbrief te downloaden via de link(PDF) op deze pagina of te bekijken op de website van GIPS(www.gips-sl.nl).
naar boven
Sponsoractie Black Friday levert mooi bedrag op voor GIPS
door Hans Diederen - vrijdag 1 december 2017

Sponsorbedrag van €1495,26 tijdens Black Friday door de DM drogisterijen in Aken gedoneerd. 5% van de dagomzet is naar goede doelen gegaan. GIPS was daar één van. #DMDrogerie bedankt!
naar boven
Fondsenwerving, training Gute Sache
door Hans Diederen - woensdag 29 november 2017

Hoe ga je een samenwerking aan met een bedrijf of organisatie om samen je doelen te bereiken. Dat was thema van de training Gute Sache. De 8 deelnemende organisaties zijn met een concreet plan geëindigd waarbij er concrete samenwerkingen al ontstaan zijn. Op de foto de deelnemers die aan het einde van de training een certificaat ontvangen.
naar boven
Nieuw gemonteerde promotie film op homepage GIPS.
door Patrick ten Bruggencate - dinsdag 14 november 2017

Op onze homepage een nieuw gemonteerde promotie film. Geen zorgen de oude film is verhuisd naar de media pagina op de website.
naar boven
GIPS reist af naar Frankfurt
door Hans Diederen - vrijdag 3 november 2017


Het GIPS team uit Aachen heeft in Frankfurt een school bezocht samen met enkele gehandicapten uit die buurt. Zij willen eventueel het GIPS concept daar ook gaan opzetten. Een impressie van deze samenwerking is te zien in het filmpje van dit bericht.
naar boven
Dienstencatalogus voor Maatschappelijke Organisaties (MO’s)
door Heidy Amory - vrijdag 27 oktober 2017

Hebben jullie al een kijkje genomen in de online dienstencatalogus van Maatschappelijke Organisaties in Limburg? Een vindplek voor burgers, overheden, bedrijfsleven en andere organisaties. MO's hebben veel te bieden en dat willen we op dit platform graag weergeven.
naar boven
Kledingbank gestart met project Nieuwe Wegen
door Hans Diederen - maandag 23 oktober 2017

Ontdekken van de mogelijkheden van social media. Met de damens van de Kledingbank Limburg gestart met de communicatie module van project Nieuwe Wegen.
naar boven
Nieuwe film op de website.
door Patrick ten Bruggencate - maandag 16 oktober 2017

Op de homepage van de website van GIPS (www.gips-sl.nl) staat een film met oud staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Marlies Veldhuijzen van Zanten op bezoek bij een school met het GIPS team van Papendrecht.
naar boven
EHBO docenten ervaren een verstandelijke beperking.
door Hans Diederen - zondag 8 oktober 2017

Hoe is het een verstandelijke beperking te hebben en hoe kan een EHBO-er daar rekening mee houden. Dat was het onderwerp van de training die GIPS tijdens de docentendag EHBO-BHV Midden Nederland gegeven heeft. Eén van de deelnemers komt enthousiast op me af: "Wat goed dat jullie dit doen." Een van de andere deelnemers, die vorig jaar een workshop van GIPS heeft gevolgd, zegt: "Ik verheug me op jullie workshops, die maken een echte indruk. Actief bezig zijn en het gaat ergens over. Dit sluit aan bij mijn praktijk, daar heb ik iets aan." Ervaringsdeskundige Jo Guild beantwoordt vragen van de deelnemers. Voor Jo de eerste keer om met dit publiek aan de slag te gaan maar ze heeft er duidelijk schik in. Na vier workshops met gemiddeld 30 deelnemers per groep gaan we voldaan naar huis. De zaterdag is goed besteed!
naar boven
Wat kan Stichting GIPS Spelen&Leren voor jou betekenen?
door Heidy Amory - woensdag 27 september 2017


GIPS werkt aan een juiste beeldvorming over gehandicapten bij kinderen. Gehandicapte vrijwilligers laten de schoolkinderen spelenderwijs ervaren hoe het is om een beperking te hebben en geven antwoord op al hun vragen. Meer weten, neem gerust een kijkje op onze website.
naar boven

Pagina 4 van 15
Vorige
1
2
3
4
5
6
7
8
15
Volgende