Congres Jong NL Limburg piepers jassen
door Hans Diederen - zaterdag 15 september 2018

Bezoekers van het congres krijgen de mogelijkheid om met de Buddyrace kennis te maken. Een nieuw spelelement waar 7 opdrachten gerelateerd aan beperkingen de revu passeren.
naar boven
GIPS Team Aachen koppelt schoolbezoek aan test toegankelijkheid
door Hans Diederen - maandag 3 september 2018

GIPS Team Aachen is nadat ze het GIPS-project op school met de leerlingen hebben gedaan, de toegankelijkheid van de stad Alsdorf gaan testen. Leerlingen zijn met controlelijsten aan de slag gegaan. Enkele leerlingen zijn in een rolstoel of als blinde door straten gegaan en hebben winkels bezocht. Een openbaring voor alle partijen. De resultaten hebben team en leerlingen aan de burgermeester gepresenteerd. De krant was erbij (zie bijlage).
naar boven
Studenten Universiteit Maastricht lopen tegen beperkingen aan...GIPS
door Hans Diederen - donderdag 30 augustus 2018

Startende geneeskunde studenten werden tijdens de introductie op ludieke manier bewust gemaakt dat er naast 'normale' mensen ook mensen met een beperking patiënt kunnen zijn. Hoe ga je daar mee om. In kleine groepjes doorlopen de freshmen een parcours waar ze de weg moeten vragen aan mensen met allerhande beperkingen. Dus, zie er maar achter te komen wat er aan de hand is en vervolgens hoe je je verstaanbaar maakt. In het parcours kom je mensen in rolstoel, blind, doof, laaggeletterd en met een angststoornis tegen. Dat vergt inlevingsvermogen! Bij de reflectie positieve reacties: "Ja, daar gaan we straks in ons werk ook mee te maken krijgen". GIPS S&L heeft deze activiteit samen met Leonie der Kinderen van Centrum Vaktherapie en stichting ABC uitgevoerd.
naar boven
Buddyrace komt eraan!!!
door Hans Diederen - donderdag 5 juli 2018

Het enthousiasme op de foto geeft weer hoe spannend en leuk de buddyrace gaat worden. De laatste puntjes worden door Irma Janssen (GIPS S&L) en Leon Hoenen (Jong NL Limburg) en Hans Diederen (GIPS S&L) op de 'i' gezet. In september gaat de eerste Buddyrace van start.
naar boven
Stem op Suzanne...
door Hans Diederen - maandag 25 juni 2018

Onze Suzanne van GIPS, spin in het web op kantoor en steun en toeverlaat van kantoor en de rest van de organisatie, verdient de gouden Venus van Milo. Wij hebben haar aangedragen en zij is één van de genomineerden. Deze prijs wordt door het DELA goedendoelenfonds uitgereikt. Het zou mooi zijn als Suzanne deze waardering voor al het werk dat ze voor GIPS doet zou kunnen krijgen. Daarvoor heeft ze jullie stemmen nodig. Zoek Suzanne Stevens op onderstaande site op, en geef haar je stem. Dank je wel. https://www.goudenvenusvanmilo.nl
naar boven
Omgaan met mensen met een psychische kwetsbaarheid
door Hans Diederen - dinsdag 5 juni 2018

Vebego (holding van o.a. HAGO, Rooden Landscape Solutions, Fortron, Alpheios, etc.) organiseert voor alle nieuwe leidinggevenden een introductiedag. GIPS heeft aan de deelnemers een workshop verzorgd rondom het thema mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door psychische beperkingen. Er werken ruim 5000 mensen bij diverse bedrijven van Vebego die in deze doelgroep vallen. Reden te meer er iets meer over te leren. Een korte workshop waarbij de 'nieuwelingen' op een interactieve manier kennis maken met dit onderwerp, verschaft al heel wat inzicht.
naar boven
Leren van elkaar...Kennis en ervaring uitwisselen
door Hans Diederen - donderdag 31 mei 2018

GIPS S&L organiseert voor haar medewerkers een kennisdag. Teams wisselen ervaringen uit, worden bijgepraat over nieuwe lesmodules en ideeën. Er vinden voordrachten plaats over actuele thema's zoals klassenmanagement, AVG, etc. Leren van elkaar en frisse nieuwe ideeën opdoen. Dat is de kracht van samen!
naar boven
De AVG van Stichting GIPS staat op de website.
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 25 april 2018

De AVG(Algemene Verordening Gegevensbescherming) van Stichting GIPS staat vanaf nu op de website van GIPS. Zowel onder https://www.gips-sl.nl/meer-weten bij de documenten als ook op elke pagina onderaan het adresblok. Als men op de link Privacy Statement klikt krijgt u het PDF document te zien met hoe GIPS omgaat met persoonsgegevens.
naar boven
Jaarverslag van GIPS 2017.
door Patrick ten Bruggencate - woensdag 18 april 2018

Hij staat op de website onder de nieuwsbrieven en hier op de site het Jaarverslag van Stichting GIPS Spelen & Leren 2017.
naar boven
Wie, wat en waar is stichting GIPS Spelen & Leren.
door Patrick ten Bruggencate - vrijdag 19 januari 2018


Op de pagina "Over GIPS S&L" op de website van GIPS staat nu een fotomontage over wie werkt bij GIPS S&L, wat GIPS S&L doet en waar GIPS S&L haar hoofdkwartier heeft. Veel kijkplezier.
naar boven

Pagina 3 van 15
Vorige
1
2
3
4
5
6
7
15
Volgende