Nieuws

Fijne carnavalsdagen allemaal.

Vrijdag 9 Februari 2024

Onlangs bracht één van onze teams een bezoek aan BS Frans Postma.
Onze mensen kregen een lekker kopje koffie aangeboden met een versnapering.
Altijd fijn om zo warm te worden ontvangen.
Dit tovert bij onze medewerkers een glimlach op hun gezicht.
Wij wensen iedereen fijne carnavalsdagen en neem gerust tijdens deze dagen iets lekkers bij de koffie.
Alaaf!

Vacature chauffeur Stichting GIPS.

Vrijdag 2 Februari 2024

Vervoer jij graag mensen van A naar B? Dan ben jij de chauffeur (vrijwilliger) die we zoeken.
Samen met een enthousiast team van vrijwilligers rijdt je wekelijks van en naar school en verricht daarbij diverse hand- en spandiensten. Natuurlijk staat hier ook het volgende tegenover:
- Opleiding en trainingen indien nodig;
- Professionele begeleiding en ondersteuning;
- Vergoeding voor gemaakte onkosten voor de stichting;
- Een leuke werksfeer;
- Teamuitjes en/of uitstapjes met collega’s;
- Een kans om jezelf te ontplooien;
- Sociale contacten
Wij stellen enkele eisen voor deze functie. Zo moet je in bezit zijn van rijbewijs B,
ervaring hebben in het rijden met een busje of bestelwagen en in staat zijn om minimaal één keer per week te rijden.
Ga jij deze nieuwe uitdaging aan? Neem dan contact met ons op via: info@gips-sl.nl of bel naar: 045-5312058. Voor meer informatie kun je terecht op onze website:
https://www.gips-sl.nl en is er de mogelijkheid contact... → Lees meer

25 jarig Jubileum Sophie Vrancken

Vrijdag 26 Januari 2024

Sophie Vrancken is 25 jaar bij GIPS en dat hebben we gevierd met het team tijdens een gezellig etentje bij Merode in Stein. Dat iemand als vrijwilliger 25 jaar bij een organisatie is mag wel heel bijzonder genoemd worden. Sophie heeft in die tijd heel veel leerlingen op de basisschool voorbij zien komen, dat zullen er ongeveer wel 8000 zijn geweest. Samen met haar team heeft ze die kinderen een belangrijke les gegeven waar ze voor hun latere leven iets aan hebben. Als blijvende herinnering aan 25 jaar bij GIPS kreeg Sophie uit handen van Hans Diederen een beeldje van een uil gemaakt door een Afrikaanse kunstenaar.

Rabobank draagt bij aan “Zo en nu aan de slag” project.

Vrijdag 19 Januari 2024

Geweldig nieuws! Onze stichting is trots en dankbaar om een cheque te ontvangen van Rabobank. Wij zullen dit besteden aan ons project “Zo en nu aan de slag”. Samen met de partners van het Sjevemethoes gaan we kwetsbare mensen en nieuwe Nederlanders een opleiding aanbieden waarmee zij betere kansen op werk krijgen. Samen creëren we kansen voor mensen die dat ook verdienen. Goed voor onze stichting & geweldig voor de samenleving! #GIPS #spelenenleren #decooperatieverabobank #125jaar #bedankt #Sjevemethoes

Heb je een beperking? Dan is dit iets voor jou!

Vrijdag 12 Januari 2024

Heb je een beperking en heb je er wel eens aan gedacht om leuk en uitdagend vrijwilligerswerk te doen? Dan zijn wij van GIPS Spelen & Leren opzoek naar jou. Waarom? Stichting GIPS zet zich wekelijks in om leerlingen van het basisonderwijs een realistische kijk te geven op mensen met een beperking en zodoende de drempel tussen mensen met en zonder beperking te verlagen. Leerlingen maken op een leuke en toegankelijke manier kennis met de obstakels van een ander. Zo nemen ze bijvoorbeeld plaats in een rolstoel, lopen ze een parcours met een taststok en prikken ze hun naam in het blindenschrift van Braille. Kinderen krijgen niet alleen kans om zelf een beperking te ervaren. Ze krijgen ook de kans om alle brandende vragen over het leven met een beperking te stellen aan jou en je medecollega’s waarmee je de school bezoekt. En hoewel op het begin de nodige gezonde spanning op de hoek komt kijken, zul je merken dat deze verdwijnt op het moment dat leerlingen aan de slag mogen gaan. Stic... → Lees meer

Fijne feestdagen namens GIPS Spelen & Leren.

Vrijdag 22 December 2023

GIPS Spelen & Leren wenst iedereen fijne feestdagen en een schitterend 2024.
Feliz Navidad, merry Christmas everyone!

GIPS S&L in de kinderkrant: Os Blaedje.

Maandag 18 December 2023

Wat doe jij als je iemand tegenkomt met een handicap?
Loop je er met een boog omheen? Of ga je juist overdreven aardig doen?
Vraagt schrijfster Hanneke Drohm in haar nieuwe artikel over ons GIPS project.
Leerlingen van de Springdonk hebben onlangs mogen ervaren hoe het is om met een handicap te leven. Hanneke en fotograaf Franco Gori van de kinderkrant mochten een kijkje nemen tijdens deze lessen en hebben dit mooi in beeld gebracht. Zo kreeg iedereen de opdracht om een snoepje open te maken terwijl ze grote werkhandschoenen droegen. Dit viel nog niet mee volgens de 10jarige Daan. “Het is veel moeilijker om dingen open te maken als je iets aan je handen hebt.” Ook mogen ze een donkere bril opzetten waarmee je even helemaal blind bent. De kinderen moeten ter aanvulling met een blindenstok de weg naar het toilet vinden. Deze opdracht wordt begeleidt door Abdel die nog maar slechts 16 procent ziet en dit ook elke dag doet.
De 10 jarige Juul zegt onder een potje voeld... → Lees meer

GIPS geeft workshop aan studenten van het Vista College.

Maandag 11 December 2023

Onlangs was GIPS Spelen en Leren te gast bij studenten dienstverlening van het Vista College.
De studenten geven aan dat ze het heel interessant vonden om in de schoenen te stappen van mensen met een beperking. Ze weten nu beter hoe mensen met een beperking het dagelijks leven ervaren.
Eén andere leerling gaf aan het soms overweldigend te vinden en met een schuldgevoel de les verliet.
Maar nu wel weet hoe je met mensen met een beperking moet omgaan.
Voor onze medewerkers is een bezoek aan het Vista College altijd een welkome afwisseling en hoewel het een andere doelgroep is brengen wij tijdens een bezoek aan vista, hetzelfde enthousiasme en plezier mee het klaslokaal in.
Een schuldgevoel is nergens voor nodig.
Met meer begrip en een helpende hand zijn wij al heel tevreden.
Dank aan ieder van onze medewerkers die hierbij aanwezig was.

Een congres over participatie van mensen met autisme op de arbeidsmarkt, historie over hoe de maatschappij tegen autisme aankijkt en hoe diagnoses momenteel anders gesteld worden.

Dinsdag 5 December 2023

140 verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen en andere medewerkers van het UWV uit midden Nederland hebben we laten ervaren hoe het is om autisme te hebben.
Wij kregen het podium om onze innovatieve #VirtualReality beleving te laten zien. Enkele deelnemers van het congres konden met behulp van de VR-bril in de huid van iemand met autisme kruipen.

De overige aanwezigen in de bioscoopzaal keken mee op het scherm en waren zo ook in de gelegenheid om mee te luisteren. In een interactieve discussie werd besproken hoe deze unieke beleving ingezet kan worden bij ondernemingen waar medewerkers met autisme werken. Mensen met ASS ervaren soms onbegrip. Elkaar niet goed begrijpen maakt dat er frustraties kunnen ontstaan. Onnodige frustraties. Door collega’s en leidinggevenden meer inzicht te geven in autisme zou dit voorkomen kunnen worden. Een boeiende middag met veel positieve respons.

#werkgevers #arbeidsmarkt #autisme #elkaarbeterbegrijpen

10 jarig jubileum Mieke Bosch.

Maandag 4 December 2023

Dit jaar is Mieke Bosch ook 10 jaar bij GIPS actief. Mieke is blind en trouw lid van het team Maastricht. Zij heeft in die jaren zo’n beetje alle basisscholen van Maastricht bezocht. Daarmee heeft zij vele kinderen iets kunnen bijbrengen over hoe het is te leven als blind persoon. Enkele maanden geleden is Mieke gevallen waardoor ze ook niet meer erg mobiel is. Dat neemt niet weg dat ze toch nog altijd van de partij is als het team naar school gaat. Lopen gaat niet meer zo goed dus gebruikt ze een rolstoel om daar te komen waar ze naar toe wilt gaan. Tijdens het etentje met haar team was ook haar zus te gast. Zij ondersteunt Mieke en had al veel over GIPS gehoord. Des te leuker dat zij nu de collega’s van haar zus een keer kon ontmoeten.

Pagina 2 van 30

Sponsoren