Nieuws

Geef Bart en zijn gezin een steuntje in de rug.

Vrijdag 29 September 2023

Bart, de schoonzoon van Annemarie Fischer, een van onze oud medewerksters, is ernstig ziek. In Nederland is hij helaas uitbehandeld en kunnen ze niets meer voor hem doen. Echter in het buitenland zijn wel nog mogelijkheden, maar die worden niet door de verzekering vergoed. Daarom zijn de vrienden van Bart een crowdfunding gestart, zie link: https://steunactie.nl/actie/samen-strijden-we-voor-bart-meulenberg/-26073. Help Bart om deze behandeling te kunnen ondergaan, zodat hij en z’n gezin weer verder kunnen in het leven.

Medewerkersbijeenkomsten 2023.

Donderdag 28 September 2023

Vandaag blikken wij terug op gezellige medewerkersbijeenkomsten.
Het ideale moment om even bij te praten en te vertellen over de laatste ontwikkelingen binnen Stichting GIPS. Bij iedere bijeenkomst in verschillende regio's, werd iedereen ontvangen met een drankje, een lunch en ter afsluiting een muzikale verassing. Ontzettend leuk dat er zoveel van onze medewerkers aanwezig waren.

Rijopleiding voor nieuwe chauffeurs.

Vrijdag 15 September 2023

Onlangs kregen onze nieuwe chauffeurs en degene die dat nog tegoed hadden, een rijopleiding van rijschool Wischmann. Zodat ze goed werden klaargestoomd voor het nieuwe schooljaar om onze ervaringsdeskundigen op een veilige manier, van en naar school kunnen vervoeren. Wij bedanken rijschool Wischmann voor de goede cursus. Wij wensen onze chauffeurs vele veilige kilometers en veel plezier met hun teams. Toi-toi-toi.

Een samenspeelmiddag voor iedereen.

Vrijdag 8 September 2023

Wat gebeurt er als je verschillende organisaties bij elkaar brengt? Dan ontstaan er mooie dingen. Kijk vandaag met ons terug op de samenspeelmiddag die op zaterdag 26 augustus plaats heeft gevonden. In samenwerking met: Natuurspeeltuin De Mergelhoof, Maastricht Vitale Stad, Stichting het Gehandicapte Kind, Trajekt Home-Start 043, JOGG-Teamfit en Speeltuinwerk Limburg. Ieder van deze organisaties heeft op een eigen manier bijgedragen om deze middag tot een succes te maken.
Een dag waar iedereen heeft kunnen samenspelen.
Ook bedanken wij onze chauffeur Peter voor het maken van de foto’s.

Heb je een beperking? Dit is iets voor jou!

Vrijdag 1 September 2023

Heb jij een beperking? Dan is dit iets voor jou!
Benieuwd wat je van ons kunt verwachten?
Bekijk dan de video via onderstaande Youtube link.
Wanneer mogen wij jou verwelkomen?
https://youtu.be/DgwcQ6PZvEg

Onze bussen gespot.

Vrijdag 25 Augustus 2023

Via allerlei platformen proberen we steeds meer naamsbekendheid te geven aan GIPS Spelen & Leren. Onze bussen hebben hier ook een belangrijk aandeel in.
Onlangs werden drie bussen gespot door de schoonmoeder van Saskia Boer, tijdens een overnachting in Kerkrade.
Fijn dat we worden gezien.

Week van de Assistentiehond.

Woensdag 9 Augustus 2023

Deze week is het de internationale week van de assistentiehond #IADW van 6 tot 12 augustus. In deze week wordt de assistentiehond in het zonnetje gezet vanwege zijn tomeloze inzet en wordt aandacht besteed aan wet- en regelgeving rondom assistentiehonden.
Op de foto staat Katrien met haar blindengeleidehond Usmay. Katrien en Usmay bezoeken wekelijks samen scholen om kinderen van groep 7 en 8 te laten ervaren hoe het is met een beperking te leven. Dankzij Usmay heeft Katrien haar zelfstandigheid teruggekregen.

Reacties uit het gastenboek.

Vrijdag 4 Augustus 2023

Wanneer leerlingen deel hebben genomen aan ons project wordt er regelmatig een reactie achtergelaten in ons gastenboek.
Zie hier een kleine greep uit deze reacties.
Meer reacties lezen? Bezoek dan de volgende link: https://gips-sl.nl/gastenboek

Eerst had ik een heel ander inzicht van iemand met een beperking. maar toen ik in een rolstoel moest gaan rijden, of een soort bril moest op doen en nog veel meer dingen, dacht ik echt van: dit is echt lastig, en nu snap ik hoe het is om een beperking te hebben. verder waren de levensverhalen van de mensen die ons les gaven heel interessant. het ging ook veel te snel, superleuk!
-Maxim

Ik vond het heel leuk en ze zijn ook helemaal niet zielig en ze zijn ook hele leuke mensen en ik vond de veters strikken met een hand heel erg moeilijk en ik vond het wel jammer dat Martijn ziek was sommige opdrachten waren heel moeilijk zoals die van Jhon maar sommige zoals die van Ien was wel makkelijk en ik hoop dat de andere klassen ik veel plezier d... → Lees meer

Fris en fruitig.

Vrijdag 28 Juli 2023

De vakantie is inmiddels begonnen en sommige teams maken van deze gelegenheid gebruik om de spelmaterialen te voorzien van een goede poetsbeurt. Zo zijn zowel de medewerkers als de spelmaterialen fris en fruitig.

De Buddyrace gaat door!

Maandag 24 Juli 2023

GOED NIEUWS!! Onze mooie samenwerking met Jong Nederland Limburg gaat door.
In het najaar wordt ons BuddyRace project hervat en krijgen nog meer groepen van Jong Nederland de kans om deze leuke avond mee te maken. Ervaar op een speelse manier hoe het is om met een beperking te leven. Wij komen naar jullie groepen toe met zeven verschillende onderdelen, inclusief materialen en begeleiding. Gaat jouw groep de strijd aan? Dan zien we je graag in het najaar tijdens een van onze bezoeken waarin je zult ontdekken, dat anders zijn geen probleem is.
Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Jong Nederland Limburg.
Ons BuddyRace project is gratis aan te vragen via PION.
Deze foto’s zijn genomen tijdens ons bezoek aan Jong Nederland Neeritter.

Pagina 2 van 28

Sponsoren