Nieuws

Een speelmiddag voor iedereen.

Donderdag 25 Augustus 2022

Woensdagmiddag 10 augustus vond de speelmiddag plaats i.s.m. Speeltuinwerk Limburg en Stichting het Gehandicapte Kind. Een heuse middag waar ieder kind aan mee mocht doen.
Gehandicapt of niet iedereen was welkom. Samen probeerde we de kinderen op deze warme zomerdag te laten ervaren hoe het voelt als je niet goed kunt lopen of als je blind bent en toch in de zandbak wilt spelen.
Maar ook hoe je kunt dammen zonder handen m.b.v. een voelspriet.
Deze middag zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de aanwezigheid van onze vrijwilligers.
Een ieder nam een opdracht voor zijn of haar rekening om zo samen het parcours te doorlopen.
Na afloop gingen de kinderen natuurlijk niet met lege handen naar huis.
De jongens en meisjes kregen allemaal een prachtig deelnamecertificaat.
Deze middag was niet mogelijk geweest zonder de gastvrijheid van Speeltuin De Spelewei in Heerlen en de parasols van Speeltuin Vaesrade & kinderboerderij. Bedankt aan iedereen voor jullie bijdrage en inzet.

Gips S&L aanwezig bij Inspiratiefestijn.

Donderdag 18 Augustus 2022

Op 2 juli jl. organiseerde VKKL (Vereniging Kleine Kernen Limburg) het Inspiratiefestijn. Deze bijeenkomst vond plaats in Sint-Joost in en rond gemeenschapshuis ‘t Patronaat. Deze dag werd onder andere georganiseerd voor beheerders van gemeenschapshuizen. Tijdens deze bijeenkomst werd veel informatie gegeven over allerlei onderwerpen waar gemeenschapshuizen mee te maken krijgen. Stichting GIPS was tijdens deze bijeenkomst aanwezig en heeft het thema toegankelijkheid onder de aandacht gebracht. Marianne Ubachs was namens stichting GIPS aanwezig en heeft de bezoekers de toegankelijkheid van het gebouw laten beoordelen en zij gaf tips en tricks.

Honkbaltoernooi voor blinden en slechtzienden.

Donderdag 11 Augustus 2022

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus vindt bij De Haamen in Beek (honkbalvelden van HSV De Cheetahs) een B4B (Baseball for the blind) toernooi plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Iedereen Kan Sporten Westelijke-Mijnstreek (IKS WM), HSV , Sittard Condors en de AIBXC (Italian Association Baseball Played From Blind). De WBSC (World Baseball and Softball Confederation) heeft dit evenement aangekondigd als eerste officiële B4B evenement, in de aanloop om B4B naar de paralympische spelen te brengen. Om dit toernooi mogelijk te maken is er onlangs een crowdfunding opgezet. Het streefbedrag van 3000 euro is bereikt.
De deelnemende landen aan dit toernooi zijn: Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Heb jij een visuele beperking en wil je deze sport graag eens proberen? Dan kun je iedere vrijdagavond terecht voor een training bij HSV De Cheetahs te Beek van 19:00 uur tot 20:30 uur.
Bron: https://www.unieksporten.nl/crowd... → Lees meer

Saskia Boer: GIPS is geweldig.

Donderdag 4 Augustus 2022

Saskia Boer, auteur en ervaringsdeskundige bij stichting Gips vertelt in een recente blogpost met eigen woorden precies waar het Gips project voor staat en waar het zich op basisscholen mee bezig houdt. Saskia vertelt ook hoe ze haar invulling geeft aan het gebarenspel en hoe ze leerlingen van groep 7 & 8 hun voornaam leert spellen d.m.v. het handalfabet, zoals te zien is op de bijhorende foto. Saskia, die tot verkort een CI implantaat draagt en dus weer kan horen, vertelt aan de hand van eigen plaatjes haar verhaal. Want hoe leg je nou op een eenvoudige manier uit hoe zo’n geavanceerd apparaat werkt? Saskia weet hoe. Ze ontkomt ook niet aan de vraag of het soms ook voordelen heeft om doof te zijn. Waarop Saskia dan antwoordt: “Ja hoor, ik doe ’s nachts hoortoestel en CI uit en hoor dan helemaal niets. Ik word niet wakker van onweer, blaffende honden, een feestje bij de buren of vuurwerk.” Soms zijn er dan ook slimmeriken die vragen: “dus u hoort s &rsquo... → Lees meer

Terugblik in de tijd: Succes voor blinde Suzanne.

Donderdag 28 Juli 2022

Deze week werpen we met ons blog een terugblik in de tijd! Naar het jaar 1995 om precies te zijn. Dit jaar werd Suzanne samen met haar leerkracht van Rooms-katholieke basisschool de Veldhof, geïnterviewd over haar tijd op een regulaire basisschool en de overstap naar het middelbaar onderwijs. Suzanne was toen der tijd de eerste met een visuele beperking in Limburg die met succes de regulaire basisschool heeft afgerond. Meer weten? Neem dan snel een kijkje op ons blog : https://gips-sl.blogspot.com/

Bedankje van KC De Kastanjelaar.

Donderdag 21 Juli 2022

Onlangs bracht het team van Venray een bezoek aan KC De Kastanjelaar. Soms wordt er ter herinnering nog een groepsfoto gemaakt met onze medewerkers of krijgen we na afloop nog een paar foto’s toegestuurd. Deze foto collage combineert het beide. De foto’s geven een goed beeld van waar wij ons op basisscholen mee bezig houden, terwijl onze medewerkers nauw worden betrokken bij het uitvoeren van de verschillende opdrachten. Natuurlijk mochten foto’s van de klassikale interview ronde ook niet ontbreken. Om dit bedankje nog persoonlijker te maken, staat in het midden van de collage de volgende tekst: Dankzij jullie hebben we genoten van een week vol zorg en techniek. Namens de kinderen en het team van KC De Kastanjelaar. Ons project is zo goed bevallen dat er al wordt gesproken over een afspraak voor volgend schooljaar. Bedankt voor dit leuke aandenken! Wij verheugen ons er al op om volgend jaar weer langs te komen.

Niemand ontkomt eraan!

Donderdag 14 Juli 2022

Wekelijks zetten onze medewerkers zich in om leerlingen van groep 7 of 8 te laten ervaren hoe het is om een handicap te hebben. Maar soms zijn het niet alleen kinderen die voor even in andermans schoenen treden. Zo nu en dan moet ook de leerkracht hier aan geloven. Zoals hier op een actiefoto, waarin meester Martijn tijdens een bezoek van maandag Parkstad zijn weg naar het toilet moet zien te vinden. En alsof dit nog niet voldoende is, moet hij vervolgens ook nog zijn handen wassen. Ja, het leven van een gehandicapt persoon is alles behalve makkelijk en wij zijn daarom ook blij dat we het zo’n dappere meester als Martijn, ook hebben kunnen laten ervaren. Niemand ontkomt eraan tijdens ons project.

Stichting Beweeg Je Vrij maakt het mogelijk.

Donderdag 7 Juli 2022

Stichting Beweeg Je Vrij maakt het mogelijk voor mensen die een handicap hebben, lichamelijk er niet meer toe in staat zijn of niet meer alleen kunnen fietsen d.m.v. speciale Duofietsen of Renfietsen het weer mogelijk om buiten te gaan fietsen. Want zeg nou zelf het is heerlijk om de wind door je haren te voelen of om samen met een partner door het landschap te fietsen. Toch is het voor deze mensen niet zo vanzelfsprekend. Deze mensen kunnen dit door lichamelijke gebreken niet meer of voelen zich er niet bij op het gemak. Stichting Beweeg Je Vrij probeert de drempel voor deze groep mensen op een prachtige manier te verlagen en geeft ze het heerlijke gevoel van buiten zijn met een maatje weer terug. Ben je rolstoel gebonden en wil je er graag weer op uit of ben je eerder benieuwd naar de Duofiets en wil je eerst meer informatie krijgen? Aarzel dan niet en bekijk dan de videoreportage over Stichting Beweeg Je Vrij op ons blog: gips-sl.blogspot.com of bekijk meteen even de website. https... → Lees meer

GIPS zoekt ervaringsdeskundigen met een beperking en chauffeurs.

Donderdag 30 Juni 2022

Onze stichting is nog altijd opzoek naar chauffeurs en ervaringsdeskundigen. Dit zijn twee van de belangrijkste factoren die onze organisatie draaiende houden. Heeft u een handicap en bent u opzoek naar leuk, uitdagend vrijwilligerswerk? Dan zijn we wellicht opzoek naar jou! Als ervaringsdeskundige laat u leerlingen van groep 7 & 8 aan de lijve ondervinden, hoe het is om met een handicap te leven. Samen met een team van schoolbezoekers bezoekt u minimaal 1 keer per week een school om de drempel te verlagen en laat u zien dat mensen met een handicap net zoals iedereen meedraaien in de maatschappij.
Als chauffeur brengt u niet alleen de schoolbezoekers van en naar school maar, vervult u ook een ondersteunende rol tijdens het project op school. Zo biedt u bijvoorbeeld een helpende hand als een van onze schoolbezoekers hulp nodig heeft bij het uitvoeren van een van de opdrachten of helpt u ze bij het in en uitstappen van onze bussen. Net zoals onze schoolbezoekers verwachten we van u als... → Lees meer

Heropstart Buddyrace.

Donderdag 23 Juni 2022

Binnenkort gaat dan eindelijk de Buddyrace weer van start. Het project dat wij in samenwerking met Jong Nederland hebben ontwikkeld, zal vanaf oktober verschillende groepen gaan bezoeken. Medewerkers van onze stichting zullen deze avond een speciaal parcours begeleiden waarin jongeren een aantal uiteenlopende opdrachten uitvoeren. Ter plaatse zal er worden gezorgd voor koffie of thee en broodjes. Het project duurt iedere keer om en nabij drie uur en vindt plaats in de avond. Lijkt het jou leuk om naast de gebruikelijke schoolbezoeken iets nieuws te proberen? Meld je dan aan bij Suzanne of Debby op uiterlijk vrijdag 1 juli! Zien we je daar?

Pagina 9 van 29

Sponsoren