Nieuws

GIPS reist af naar Frankfurt

Vrijdag 3 November 2017

Het GIPS team uit Aachen heeft in Frankfurt een school bezocht samen met enkele gehandicapten uit die buurt. Zij willen eventueel het GIPS concept daar ook gaan opzetten. Een impressie van deze samenwerking is te zien in het filmpje van dit bericht.

Dienstencatalogus voor Maatschappelijke Organisaties (MO’s)

Vrijdag 27 Oktober 2017

Hebben jullie al een kijkje genomen in de online dienstencatalogus van Maatschappelijke Organisaties in Limburg? Een vindplek voor burgers, overheden, bedrijfsleven en andere organisaties. MO's hebben veel te bieden en dat willen we op dit platform graag weergeven.

Kledingbank gestart met project Nieuwe Wegen

Maandag 23 Oktober 2017

Ontdekken van de mogelijkheden van social media. Met de damens van de Kledingbank Limburg gestart met de communicatie module van project Nieuwe Wegen.

Nieuwe film op de website.

Maandag 16 Oktober 2017

Op de homepage van de website van GIPS (www.gips-sl.nl) staat een film met oud staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Marlies Veldhuijzen van Zanten op bezoek bij een school met het GIPS team van Papendrecht.

EHBO docenten ervaren een verstandelijke beperking.

Zondag 8 Oktober 2017

Hoe is het een verstandelijke beperking te hebben en hoe kan een EHBO-er daar rekening mee houden. Dat was het onderwerp van de training die GIPS tijdens de docentendag EHBO-BHV Midden Nederland gegeven heeft. Eén van de deelnemers komt enthousiast op me af: "Wat goed dat jullie dit doen." Een van de andere deelnemers, die vorig jaar een workshop van GIPS heeft gevolgd, zegt: "Ik verheug me op jullie workshops, die maken een echte indruk. Actief bezig zijn en het gaat ergens over. Dit sluit aan bij mijn praktijk, daar heb ik iets aan." Ervaringsdeskundige Jo Guild beantwoordt vragen van de deelnemers. Voor Jo de eerste keer om met dit publiek aan de slag te gaan maar ze heeft er duidelijk schik in. Na vier workshops met gemiddeld 30 deelnemers per groep gaan we voldaan naar huis. De zaterdag is goed besteed!

Wat kan Stichting GIPS Spelen&Leren voor jou betekenen?

Woensdag 27 September 2017

GIPS werkt aan een juiste beeldvorming over gehandicapten bij kinderen. Gehandicapte vrijwilligers laten de schoolkinderen spelenderwijs ervaren hoe het is om een beperking te hebben en geven antwoord op al hun vragen. Meer weten, neem gerust een kijkje op onze website.

Vrijwilligersmarkt Venray succesvol!

Maandag 18 September 2017

Tijdens de vrijwilligersmarkt in Venray, georganiseerd door Match, hebben de medewerkers van GIPS 4 bezoekers weten te interesseren voor GIPS. Een mooi resultaat want vrijwilligerswerk bij GIPS heeft meerwaarde.

Buddy race valt in de smaak bij jeugdleiders Jong NL Limburg

Maandag 18 September 2017

Tijdens het Younglands Festival is de Buddy Race gepresenteerd. Een spel waarbij kinderen leren en ervaren wat het leven met een beperking is. De samenwerking tussen GIPS S&L en Jong NL Limburg heeft een mooie speelse en leerzame activiteit voor de afdelingen opgeleverd waarvan tijdens de kaderschouw 2017 een tipje van de sluier werd opgelicht. Vanaf 2018 kunnen de afdelingen hier op intekenen. Het younglands festival, dat overigens perfect georganiseerd was, trok ruim 400 kaderleden van Jong NL.

Gouden Venus van Milo

Dinsdag 29 Augustus 2017

Mensen met een beperking die een inspirerend voorbeeld zijn worden in de spot light gezet. Daarvoor wordt door het DELA Goededoelenfonds ook dit jaar weer de wedstrijd 'Gouden Venus van Milo' uitgeschreven. Interesse om mee te doen of te stemmen? Klik op de link.

GIPS bezoekt BS De Poolster in Stein

Maandag 21 Augustus 2017

Wil je een keer zien wat het team van GIPS op school doet, kijk dan naar het filmpje dat door LOS (Lokale Omroep Stein) gemaakt is van het GIPS-project.

Pagina 19 van 30

Sponsoren